ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Επανασύνδεση μετά από χρόνια: είναι εφικτό;

    epanasindesh

    “Η μοίρα ένωσε τα βήματά τους και για ένα μικρό διάστημα περπάτησαν μαζί στο μονοπάτι της ζωής περνώντας δρόμους άλλοτε φαρδιούς και γεμάτους με φως, άλλοτε πάλι σκοτεινούς μέσα στην πέτρα και τα αγκάθια.

    Τώρα βαδίζει ο καθένα στο δικό του δρόμο, δυο ορμητικά ποτάμια που κυλάει καθένα στην πορεία του. Νέες εικόνες, νέες εμπειρίες. Θα σμίξουν άραγε ξανά ποτέ; Κι αν ναι θα σφίξουν φιλικά το χέρι γυρίζοντας μετά την πλάτη ο ένας στον άλλο; Κάτι λιγότερο από αυτό; Ή μήπως κάτι περισσότερο…»

    Επανασύνδεση μετά από χρόνια. Είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί ή είναι απλά ένα όμορφο παραμύθι για ενήλικες;

    « Δεν πιστεύω ότι μπορείς πραγματικά να είσαι ξανά μαζί με κάποιον με τον οποίο είχες σχέση στο παρελθόν», μας λέει ο Γιώργος υπάλληλος τουριστικού γραφείου. «Αφού δεν πέτυχε τότε γιατί να πετύχει τώρα», συνεχίζει.

    Έχει δίκιο ο Γιώργος;

    Είναι η επανασύνδεση μετά από χρόνια απλά ένα πισωγύρισμα, μια επανάληψη όσων συνέβησαν στο παρελθόν ή θα μπορούσε τελικά να γίνει κάτι καινούργιο με μια δόση από τα παλιά;

    Σίγουρα το να χωρίζει κανείς με τον/την πρώην του και να τα ξαναβρίσκουν ενώ έχει περάσει ένα διάστημα χρόνων δεν είναι κάτι που θα το έλεγε κανείς συνηθισμένο. Αυτό όμως σαφώς δεν σημαίνει ότι είναι και ανέφικτο.

    Υπάρχουν πολλές ιστορίες ανθρώπων που τα ξαναβρήκαν μετά από ένα μακροχρόνιο διάστημα χωρισμού με κάθε περίπτωση να είναι ξεχωριστή σε πολλά στοιχεία όπως ο χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο έγινε η επανασύνδεση.

    “Η πραγματική αγάπη έχει τη συνήθεια να επιστρέφει»

    Ένα ρητό ειπωμένο με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

    Εγώ θα αφήσω ωστόσο πίσω τη ρομαντική πτυχή του θέματος βλέποντάς το ζήτημα κάτω από το πρίσμα μίας πιο πεζής και πρακτικής λογικής.

    Ο χρόνος όπως κυλάει έχει την ιδιότητα να αλλάζει καταστάσεις και ανθρώπους. Σε άλλες περιπτώσεις ακόμα κι αν ζούνε μαζί είναι δυνατόν να τους απομακρύνει διαλύοντας τη σχέση που έχουν. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να τους φέρει πιο κοντά – σαν συνθήκες ή σαν προσωπικότητες, ακόμα κι αν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους έχει κυλήσει χώρια.

    Είτε λοιπόν το δει κανείς ως θέμα καλύτερου timing, είτε ως αποτέλεσμα εσωτερικών διεργασιών και συνειδητοποίησης της αξίας του άλλου η επανασύνδεση μετά από χρόνια είναι δυνατόν να γίνει πραγματικότητα. Όπως και να λειτουργήσει επίσης.

    Διάβασε το άρθρο: Αληθινή ιστορία επανασύνδεσης μετά από χωρισμό

    Διάβασε ενδιαφέροντα άρθρα επανασύνδεσης σε αυτό το link.

    Επανασύνδεση μετά από χρόνια: είναι εφικτό;
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή