ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Γιατί η συστηματική άσκηση είναι σημαντική για την υγεία μας

    running-1081694_960_720

    Σίγουρα γνωρίζεται ότι η άσκηση σας κάνει καλό, πόσο καλό όμως; Το γνωρίζεται; Μάλλον όχι, γιατί αν το γνωρίζατε τότε η άσκηση θα ήταν μέσα στην καθημερινότητα σας. Η καθημερινή άσκηση τονώνει τόσο το σώμα όσο και την διάθεση σας.

    Θέλετε να νιώσετε καλύτερα; Να έχετε περισσότερη ενέργεια ή ακόμα και να επεκτείνεται το προσδόκιμο ζωής σας; Πολύ απλά βάλτε την καθημερινή άσκηση στη ζωή σας. Μην ξεχνάτε οτι κάποια συμπληρώματα διατροφής είναι απαραίτητα όταν ασκούμαστε καθημερινά. Παρακάτω δείτε κάποιους σοβαρούς λόγους για να το πάρετε επιτέλους απόφαση και να ξεκινήσετε την άσκηση.

    Η άσκηση βοηθά να ελέγχετε το βάρος σας

    Με την καθημερινή άσκηση όχι μόνο διατηρείτε το σώμα σας σε φόρμα αλλά το «προστατεύετε» και από το να κερδίζει βάρος. Όταν ασχολείστε με κάποια δραστηριότητα, καίτε θερμίδες. Όσο πιο έντονη είναι η δραστηριότητα τόσες περισσότερες θερμίδες καίτε. Η τακτική επίσκεψη στο γυμναστήριο είναι πολύ σημαντική αλλά μην αγχώνεστε αν δεν πηγαίνετε καθημερινά. Όταν μιλάμε για άσκηση εννοούμε ακόμα και να ανέβετε με τα σκαλιά αντί να πάρετε το ασανσέρ ή τις δουλειές του σπιτιού (για τις γυναίκες). Η συνέπεια είναι το κλειδί.
     

    Καταπολεμά τις ασθένειες

    Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή οι καρδιακές παθήσεις λίγο πολύ μας ανησυχούν όλους, λόγω του άγχους ή της κακής διατροφής, συχνά φαινόμενά της σημερινής εποχής. Με το να είστε σε εγρήγορση καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας βοηθάτε τον οργανισμό σας να αυξήσει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερίνης και να μειώσει τα τριγλυκερίδια. Έτσι, μπορεί το αίμα να ρέει ομαλά και να μειώνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων.

    Έκτος όμως από τα παραπάνω, η τακτική άσκηση βοηθά στη πρόληψη ή τη διαχείριση κάποιον σοβαρών ασθενειών όπως το μεταβολικό σύνδρομο, ο διαβήτης τύπου 2, η κατάθλιψη, τα αρθριτικά κα.
     

    Βελτιώνει την διάθεση

    Χρειάζεστε μια συναισθηματική τόνωση; Ή να αποφορτιστείτε από μια δύσκολη και αγχωτική ημέρα; Μια επίσκεψη στο γυμναστήριο ή ένα γρήγορο περπάτημα 30 λεπτών μπορεί να βοηθήσει. Η σωματική δραστηριότητα διεγείρει διάφορες χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που μπορούν να σας κάνουν πιο ευτυχισμένους και πιο χαλαρούς. Επίσης, η καθημερινή άσκηση βελτιώνει την εξωτερική εμφάνιση, η οποία μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση σας.
     

    Δίνει ενέργεια

    Συχνό φαινόμενο να νιώθετε εξουθένωση όταν κουβαλάτε τα ψώνια; Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να δυναμώσει τους μύες σας και να αυξήσει την αντοχή σας. Η άσκηση προωθεί οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους ιστούς, βοηθώντας έτσι το καρδιαγγειακό σύστημα και όταν η καρδιά και οι πνεύμονες λειτουργούν καλά, έχετε περισσότερη ενέργεια για να αντεπεξέλθετε την κουραστική καθημερινότητα.
     

    Βελτιώνει τον ύπνο

    Είναι αδύνατο να κοιμηθείτε τα βράδια; Η καθημερινή άσκηση σας βοηθάει και σε αυτό. Θα πρέπει όμως να φροντίσετε να μην κάνετε κάποια δραστηριότητα κοντά στις ώρες ύπνου σας, γιατί μπορεί να έχετε πολύ ενέργεια να ξαπλώσετε στο κρεβάτι.
     

    Συμβάλει στην διασκέδαση και την κοινωνική ζωή σας

    Σίγουρα στα μυαλό των περισσότερων ανθρώπων η άσκηση έχει συνδυαστεί με κάτι που δεν είναι σε καμιά περίπτωση διασκεδαστικό. Κακώς! Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να είναι ευχάριστη όταν την προσαρμόζετε στα γούστα σας. Για παράδειγμα περπατήστε σε εξωτερικό χώρο αντί σε έναν διάδρομο γυμναστηρίου ή ασκηθείτε μαζί με έναν φίλο σας ή μέλος της οικογένειας σας έτσι ώστε να περνάτε χρόνο μαζί τους.

    Θυμηθείτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης, ειδικά αν δεν το έχετε κάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ή έχετε προβλήματα υγείας.

    Lithos Digital

    Γιατί η συστηματική άσκηση είναι σημαντική για την υγεία μας
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή