ΝΕΑ

    Πιπεριές τουρσί




    Οι πιπεριές τουρσί είναι μια συνταγή που δεν πρέπει ποτέ να μας διαφεύγει! Αν δεν ξέρετε πώς να κρατήσετε τις πιπεριές σας παραπάνω, αυτός  είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε. Πιπεριές, ξύδι, κρασί, σκόρδο, βασιλικό, αλάτι και λάδι, με αυτή τη συνταγή, το χειμώνα θα έχετε πάντα ένα νόστιμο ορεκτικό στο ντουλάπι σας.



    Υλικά:
    2 κόκκινες πιπεριές
    2 κίτρινες πιπεριές
    1 λίτρο λευκό ξύδι
    500 ml λευκό κρασί
    2 κουταλιές αλάτι
    Μαύρο πιπέρι σε κόκκους
    4 σκελίδες σκόρδο
    Βασιλικός
    Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο


    Συνταγη:
    Βήμα 1




    Πάρτε τις  πιπεριές, τις πλένετε και αφαιρείται τα νήματα και τους σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες

    Βήμα 2

    Βάλτε  σε μια  κατσαρόλα  το κρασί και το ξύδι και τα   βράζουμε.  Προσθέστε το  αλάτι και τις  πιπεριές και βράστε τα λίγο κάθε φορά για 3 λεπτά, γυρίζοντας  τα.  Μετά αφαιρούμε με μια τρυπητή  κουτάλα και τις  κρατάτε στην άκρη.


    Βήμα 3

     
    Προσθέστε  το σκόρδο, το βασιλικό και το πιπέρι σε κομμάτια όπως στην εικόνα.

    Βήμα 4


    Τοποθετήστε τες σε αποστειρωμενα βάζα και πιεστέ τις πιπεριές με ένα πιρούνι για να αποφύγετε τη δημιουργία αέρα μέσα στο βάζο. Στη συνέχεια, καλύψτε προσεκτικά με λάδι.

    Βήμα 5



    Κλείστε καλά τα βάζα και τα βράζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για 10 λεπτά.

    Βήμα 6


    Μόλις κρυώσουν, τοποθετήστε τα βάζα στο ντουλάπι σας.



    Καλή Επιτυχία!















    Πιπεριές τουρσί
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή