ΝΕΑ

    Αγγινάρες γεμιστές



    Ένας διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψετε τις αγγινάρες  και να εντυπωσιασετε τους καλεσμένους σας στο τραπέζι. Δοκιμάστε τες είναι πεντανοστιμες!



    Υλικά:

    5  αγκινάρες
    2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
    2 κουταλιές της σούπας τυρί pecorino
    70 γραμμάρια σκληρό τυρί  όπως Προβολόνε
    40 γραμμάρια μαύρες ελιές
    20 γραμμάρια κάπαρη
    1 αυγό
    1 σκελίδα σκόρδο
    1/2 λεμόνι
     Μαϊντανός
     Λάδι
     Αλάτι
     Πιπέρι

    Συνταγη:


    Βήμα 1
     
     Πλένετε και καθαρίζετε τις αγκινάρες αναποδογυρίζοντας  το μπροστινό τμήμα και αφαιρείται  τα σκληρότερα εξωτερικά φύλλα


     Βήμα 2

     Ξεφλουδίστε και κόψτε το κοτσάνι.  Στη συνέχεια ανοίξτε την αγκινάρα με τα χέρια σας.

    Βήμα 3


    Βάλτε τες  σε νερό και λεμόνι για μισή ώρα.


    Βήμα 4



    Βήμα 5

     

    Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε το μαϊντανό και το σκόρδο και ανακατέψτε τα  όλα με το τριμμένο πεκορίνο και τις φέτες με το τυρί προβολόνε, τη φρυγανιά, τις ελιές, τη κάπαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ψιλοβρέξτε με  το λάδι και προσθέστε ένα χτυπημένο αυγό.


     Βήμα 6


    Γεμίστε το εσωτερικό κάθε αγκινάρας με το μείγμα, τοποθετήστε τις αγκινάρες σε ένα πυρεξ πασπαλίστε με λίγο λάδι, προσθέστε το αλάτι και ψήστε τις αγκινάρες στους  180 βαθμούς  για 30 λεπτά.



    Καλή σας Όρεξη! 














    Αγγινάρες γεμιστές
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή