ΝΕΑ

    Γαυρομακαροναδα



    Παρασκευασμένη με άγριο μάραθο, αυτή η συνταγή απελευθερώνει ένα πολύ καλό άρωμα στην πρώτη φάση του μαγειρέματος, όταν προσθέτουμε και αυτό το νόστιμο μυρωδικό η συνταγή απογειώνεται!


    Υλικά:

    500 γραμμάρια Γαύρο
    150 γραμμάρια άγριο μάραθο
    320 γραμμάρια  ζυμαρικά
    30 γραμμάρια σταφίδες
    30 γραμμάρια κουκουνάρι
    1 κιλό  γαύρο
    1 κρεμμυδάκι
    1/2 σακούλα σκόνης σαφράν
     Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
     Αλάτι
     Πιπέρι

    Συνταγη:
    Βήμα 1

    Επιλέξτε τα πιο τρυφερά μέρη του μάραθου. Στη συνέχεια, πλύνετε και το βράζετε για 10 λεπτά σε
    βραστό νερό. Βγάλτε το από το νερό  και αποθηκεύστε το.

    Βήμα 2


    Εν τω μεταξύ, καθαρίστε το γαύρο όπως  στην παραπάνω εικόνα


    Βήμα 3 


    Τσιγαρίστε  το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι  σε άφθονο λάδι βάζετε τις σταφίδες μαραμένες στο νερό και τα κουκουνάρια, προσθέστε και το σαφραν.


    Βήμα 4

    Απλά προσθέστε το γαύρο, ανακατέψτε απαλά και βάλτε το μάραθο,  προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε ένα ποτήρι νερό.

    Βήμα 5


    Αφού μαγειρέψουμε τα ζυμαρικά, σε άφθονο ζεστό αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και τα  μεταφέρουμε επίσης στο τηγάνι με τη σάλτσα.




    Έτοιμα! Καλή σας Όρεξη!



    Γαυρομακαροναδα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή