ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Σχετικά

    Melitzolithos.gr

    Ο Μελιτζόλιθος είναι ένα σύγχρονο διαδικτυακό ιστολόγιο (blog). Απασχολεί εξειδικευμένους συγγραφείς, αρθρογράφους, αναλυτές και προγραμματιστές και παρέχει ένα ευρύ φάσμα από υπηρεσίες ενημέρωσης, εκπαίδευσης και διασκέδασης.

    Ποιοι είμαστε

    Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που μας αρέσει να μοιραζόμαστε ότι καλό βρίσκουμε στο Internet. Μας αρέσει τόσο πολύ να μοιραζόμαστε που δε μένουμε μόνο σ' αυτό, πριν το μοιραστούμε περνάει του λιναριού τα πάθη. Θέλουμε να δώσουμε καλή πληροφορία γι' αυτό πραγματοποιούμε διαδικτυακές έρευνες ώστε να μαζέψουμε περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό που βρήκαμε, αν χρειαστεί το μεταφράζουμε στα Ελληνικά ώστε όλοι να μπορούν να το διαβάσουν, εμπλουτίζουμε το δημοσίευμα μας με βίντεο ή/και εικόνες. Θέλουμε να δώσουμε έγκυρη πληροφορία γι' αυτό δίνουμε τεράστια προσοχή στις πηγές μας και πριν δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε, ελέγχεται πολλές φορές από διαφορετικούς συγγραφείς ως προς την εγκυρότητα του. Μας αρέσει να δίνουμε όμορφη πληροφορία γι αυτό σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε ιστοσελίδες με τις τελευταίες τεχνολογίες που κυκλοφορούν (εντάξει, αυτό το κάνουμε γιατί είμαστε και technofreaks αλλά μην το κάνουμε και βούκινο J). Θέλουμε να δώσουμε πληροφορία που να έχει νόημα για τους φίλους που μας διαβάζουν γι αυτό μπορούν να μας βρουν σε όλες τις μεγάλες κοινωνικές ιστοσελίδες (όπως το facebook, το google plus και το twitter), να διαπιστώσουμε τις ανάγκες τους και να δούμε τι μπορεί να κάνει ο Μελιτζόλιθος γι αυτές.

    Ο σκοπός μας

    Παρέχουμε στους επισκέπτες μας υπηρεσίες διασκέδασης, εκπαίδευσης και ενημέρωσης, φροντίζουμε να είναι έγκυρες και αξιόπιστες, με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

    Τεχνογνωσία - Εμπειρία

    Το ανθρώπινο δυναμικό του Μελιτζόλιθου αποτελείται από έμπειρους προγραμματιστές και αναλυτές αλλά και εξειδικευμένους συνεργάτες διαφόρων επιπέδων τεχνογνωσίας. Στο απλούστερο επίπεδο έχουμε τον συγγραφέα, ο οποίος χρησιμοποιεί τη γλώσσα HTML σε συνδυασμό με την γλώσσα CSS. Η συγγραφή των δημοσιεύσεων περιλαμβάνει την έρευνα στο διαδίκτυο, την συγκέντρωση και ανάλυση των πληροφοριών καθώς και το “στήσιμο”, τη διάρθρωση του δημοσιεύματος. Σε επόμενο επίπεδο έχουμε τον συντηρητή δημοσιεύσεων, ο οποίος έχει πλήρη και βαθιά γνώση της HTML και της CSS καθώς και της γλώσσας Javascript. Η συντήρηση των δημοσιεύσεων πραγματοποιείται αποκαθιστώντας προβληματικά μέρη τους, όπως εικόνες ή βίντεο που έχουν διαγραφεί, μορφοποιήσεις προχωρημένου επιπέδου κ. α. Στο τελευταίο επίπεδο έχουμε τον διαχειριστή ο οποίος, πλέον των προηγούμενων, έχει τις γνώσεις και τα εργαλεία ώστε να διαχειριστεί το blog σε επίπεδο blogger, να δημιουργήσει θέματα (“themes”), να αναλάβει ότι προκύψει από τεχνικής φύσεως, να κάνει δημόσιες σχέσεις καθώς και να αναλύσει στατιστικά στοιχεία. Η εμπειρία που έχουν τα περισσότερα μέλη της ομάδας έχει αποκτηθεί από την υποστήριξη, διαχείριση και ενημέρωση forums στο παρελθόν όπως www.myforums.gr κ.α.
     

    Το όραμα μας

    Για περισσότερο από έναν χρόνο εργαζόμαστε καθημερινά για να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Βοηθάμε τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά, να αποκτούν περισσότερες γνώσεις και να αλληλεπιδρούν με τις πληροφορίες του διαδικτύου και των υπολογιστών – όλα αυτά μέσα από την καλή χρήση της τεχνολογίας. Εμπνέουμε τους ανθρώπους να κάνουν κάθε μέρα μικρές πράξεις – αν τις βάλουμε όλες μαζί, μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Από επιχειρηματική σκοπιά, αναπτύσσουμε νέους τρόπους προσέγγισης της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας ώστε να πολλαπλασιάσουμε το μέγεθος του ιστολόγιού μας και ταυτόχρονα να μειώσουμε τις επιπτώσεις από την δραστηριότητα του στο περιβάλλον.





    Ο «Μελιτζόλιθος» αποτελεί ένα πλήρως λειτουργικό site, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πάνω στην ανοιχτή πλατφόρμα του Blogger.

    Έχοντας ένα πλάνο για την δημιουργία του θέματος του «Μελιτζόλιθου», πραγματοποιήθηκε αναζήτηση στο Internet για χρήση έτοιμων πακέτων κώδικα, που θα μπορούσαν να προσφέρουν λειτουργικές αλλαγές ή και εμφανισιακά animations(κινούμενα γραφικά).

    Επιλέχθηκε η χρήση του Jquery ως βασική, για τον «Μελιτζόλιθο», δίνοντας του την δυνατότατα προηγμένων εμφανισιακών αλλαγών.

    Πιο συγκεκριμένα, με βάση το Jquery, βρέθηκαν επιπρόσθετα plugins τα οποία τελειοποιούσαν λειτουργίες, όπως, το slideshow στην αρχική σελίδα, το άνοιγμα των βίντεο σε εσωτερικά παράθυρα, κ.α.

    Έτσι για το Jquery 1.6.1 (http://jquery.com/), χρησιμοποιήθηκαν:
    • Ένα από τα καλύτερο και πιο «ελαφριά» από άποψη κατανάλωσης μνήμης, plugins, για embed video, και εικόνες μεγάλης ανάλυσης. Το PrettyPhoto αποτελεί απόγονο του Lightbox, και επιτρέπει την εμφάνιση σε μορφή expand(εκκολαπτόμενο), flash, βίντεο, εικόνων, iframe, ξεχωριστό δικό μας περιεχόμενο, κ.α. Η κύρια χρήση του στον «Μελιτζόλιθο» γίνεται για την εμφάνιση flash video, ώστε να μην φορτώνεται πολύ η σελίδα, και εμφάνιση πλήρης ανάλυσης εικόνων, γι αυτόν ακριβός τον λόγο χρησιμοποιείται σε τεράστιο βαθμό από όλα τα δημοσιεύματα.
          
    • Jquery Ui (http://jqueryui.com/)
      Προσφέρει μια γκάμα από εξατομικευμένες λειτουργίες, όπως την δημιουργία περιεχομένων tab (πάρτε παράδειγμα την περιοχή: Δημοφιλής, Σχόλια, Φρέσκα), δημιουργία διαλόγων (εσωτερικών εκκολαπτόμενων παραθύρων), δυνατότητα για σύρσιμο αντικειμένων (drag and drop) κ.α. Η χρήση του στον «Μελιτζόλιθο», ήταν κυρίως η δημιουργία των tabs με τα δημοφιλή δημοσιεύματα της sidebar, που υπάρχει μόνο στις στατικές σελίδες, και στις σελίδες δημοσιευμάτων, και όχι στην αρχική ή οπουδήποτε αλλού.
          


    Ο «Μελιτζόλιθος» εκτός, από την χρήση του Jquery, έγινε παράλληλα και χρήση κάποιων εξωτερικών εργαλείων, όπως:

    • Google Docs (https://docs.google.com/)
      Η χρήση του στον «Μελιτζόλιθο» βρίσκεται στην περιοχή της επικοινωνίας. Δημιουργώντας μια φόρμα στο Google Docs οι επισκέπτες μπορούν απευθείας να επικοινωνούν μαζί μας, χωρίς να χρειάζεται κάποιο είδος ανταλλαγής e-mail, από την αρχή. Η φόρμα αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς αν αναλογιστεί κανείς ότι για να έχεις Blogger θα πρέπει να έχεις και google account, επομένως όλα τα μέλη και οι διαχειριστές τις ομάδας είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στις εγγραφές αυτής της φόρμας. Χάρις το Google Docs.
          
    • Google picasa (https://picasaweb.google.com)
      Η ύπαρξη του «Μελιτζόλιθου» στηρίζεται στην πλατφόρμα του Blogger, αλλά και στην ύπαρξη του picasa, ενός μοναδικού εργαλείου, μέσω του οποίου μπορείτε να ανεβάσετε όσες φωτογραφίες – εικόνες θέλετε, και να τις δημοσιεύσετε στο διαδίκτυο. Όλες οι εικόνες του «Μελιτζόλιθου» βρίσκουν θέση στο Picasa.
          
    • Google Custom Search (http://www.google.com/cse/)
      Μια υπηρεσία μέσω της οποίας γίνεται αναζήτηση από το google αποκλειστικά του δηλωμένου site, μια πολύ καλή και έξυπνη λειτουργία, για την αναζήτηση παλαιότερων δημοσιευμάτων, μιας και η Google διαθέτει μαύρη ζώνη στην διεκπεραίωση αναζήτησης πληροφορίας.
           
    • Google FeedBurner (http://feedburner.google.com)
      Μια ελκυστική εφαρμογή του RSS μέσω του οποίου, μπορούν να ενσωματωθούν αυτόματες δημοσιεύσεις στο Twitter, να προστεθούν share buttons, και γενικότερα να υπάρξει μια πλήρης δυνατότητα διαχείρισης των ροών του Blog-Ιστοσελίδας. Επίσης προσφέρεται πολύ καλή δυνατότητα εγγραφής μέσω e-mail απευθείας μέσω φόρμας του ίδιου του FeedBurner.
            
    • Google analytics (http://www.google.com/analytics/)
      Ίσως το σπουδαιότερο δωρεάν εργαλείο για στατιστικά ιστοσελίδας. Παρέχει ολοκληρωμένες στατιστικές, για επισκέψεις, περιεχόμενο, παραπομπές, πηγές, και άλλα πάρα πολλά, επίσης δύναται η δυνατότητα δημιουργίας ειδικών αναφορών με βάση αυτά που θέλει ο χειριστής.
          
    • Google groups (https://groups.google.com)
      Ένα πολύ εύχρηστο εργαλείο για δημιουργία και διαχείριση μίας κοινότητας. Χρησιμοποιείται από τον «Μελιτζόλιθο» για την επικοινωνία της ομάδας διαχείρισης και των συγγραφέων. Στην παλιά έκδοση του «Μελιτζόλιθου» χρησιμοποιούταν γενικά ως κοινότητα των επισκεπτών του.
         
    • Gmail (https://mail.google.com)
      Δεν νοείται ιστοσελίδα ή ιστολόγιο χωρίς κάποιο επίσημο e-mail για επικοινωνία. Η χρήση του από την ομάδα του «Μελιτζόλιθου» σε τεράστιο βαθμό, κι αυτό γιατί πρόκειται για ένα κορυφαίο και απόλυτα αξιόπιστο εργαλείο.
         
    • Facebook (https://www.facebook.com)
      Το καλύτερο μέσω δικτύωσης, χρησιμοποιείται από τον «Μελιτζόλιθο» για την προώθηση του, και την συζήτηση με τους χρήστες – αναγνώστες – επισκέπτες του. Η ανοιχτή κοινότητα του «Μελιτζόλιθου» αντικατέστησε το παλαιό Google groups, με το Facebook.
         
    • Twitter (http://twitter.com/)
      Για τον ίδιο ακριβώς λόγο με τον παραπάνω του Facebook, το twitter χρησιμοποιείται ως προωθητικό μέσω, και μέσο άμεσης επικοινωνίας με τους επισκέπτες – αναγνώστες – χρήστες του «Μελιτζόλιθου».
         
    • Sync.gr (http://sync.gr/)Ο ίδιος παραπάνω λόγος (βλ, facebook, twitter).
         
    • Dropbox (https://www.dropbox.com/home)
      Η χρήση του αποκλειστικά σε δοκιμαστικά κυρίως επίπεδα, για την άμεση δοκιμή κάποιων εικόνων – script κτλ. Το εργαλείο αυτό προσφέρει έναν πολύ εύκολο τρόπο δημοσιοποίησης αρχείων στο internet. Αυτό που γίνεται είναι να εγκαθιστά έναν φάκελο στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή και ότι βρίσκεται μέσα σε αυτόν να γίνεται αυτόματα συγχρονισμός με τον server του dropbox.
          
    • Hootsuite (http://hootsuite.com/)
      Σουίτα ολοκληρωμένης δικτύωσης, μέσω της οποίας συνδέονται όλοι οι λογαριασμοί κοινωνικών δικτύων (twitter, facebook κτλ), και μπορεί να γίνει ταυτόχρονη δημοσίευση περιεχομένου σε όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης που έχετε εισάγει.
    • Webpagetest.org (http://www.webpagetest.org/)
      Ένα εργαλείο για τους διαχειριστές ιστοσελίδων – ιστολογιών, μέσω του οποίου μπορεί κανένας να έχει μια ολοκληρωμένη αναφορά, για το πόσο χρόνο κάνει η σελίδα του να φορτώσει. Διαθέτει γκάμα από διαδικτυακούς περιηγητές, και περιοχές ανά τον κόσμο που μπορεί κανένας να δοκιμάσει το test αυτό.
          
    • Dlvr.it (http://dlvr.it/)
      Ένα χρήσιμο εργαλείο δικτύωσης, μέσω του οποίου μπορούν να εισαχθούν σε αυτό, ροές δεδομένων, και λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, κτλ) ώστε να δημοσιεύεται τακτικά και σύντομα σαν κανονικός σύνδεσμος στο εκάστοτε profile, χωρίς να χρησιμοποιείται κάποια επιπλέον εσωτερική εφαρμογή όπως rss graffiti κτλ.
    Κορυφή