ΝΕΑ

  Freemake Video Converter

  Freemake-Video-Converter_thumb
  Η διεύρυνση του Internet, και συνεχώς αυξανόμενη χρήση του από απλούς καθημερινούς ανθρώπους έχει οδηγήσει στην δημιουργία καινούργιων αναγκών. Η διαδικτυακή ψυχαγωγία και η μεταφορά πληροφοριών είναι καθημερινή ανάγκη πλέον. Μία από αυτές τις ανάγκες, είναι η αποθήκευση αρχείων πολυμέσων. Τι εννοώ ; Παραδείγματος χάριν, η αποθήκευση ενός βίντεο από το Youtube στον υπολογιστή, ή και η μετατροπή του σε mp3. Είναι γεγονός πως τα περισσότερα βίντεο στο Youtube αφορούν μουσικά κομμάτια, τραγούδια. Επομένως η δυνατότητα αποθήκευσης πχ ενός τραγουδιού στον υπολογιστή απευθείας από το Youtube είναι κάτι που πολλοί χρήστες θέλουν να κάνουν, ακόμη κι αν βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ακόμη.  Ας δούμε όμως πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί.


  Αρχικά για να γίνει αυτό δυνατό, το κατέβασμα και η αποθήκευση του βίντεο από το Youtube, θα πρέπει να έχουμε κάποιο ειδικό λογισμικό, όπου θα μας κρατήσει το streaming αρχείο του αντίστοιχου βίντεο από την cache και θα το τοποθετήσει σε ξεχωριστό αρχείο ως βίντεο. Υπάρχουν πολλά τέτοια λογισμικά, αυτό όμως που θα δούμε σήμερα είναι το Freemake Video Converter. Ας δούμε σε θεωρητικό πλαίσιο την λειτουργία του συνοπτικά.

  Ποιά είναι η λειτουργία του FVC;

  Το πρόγραμμα αναλαμβάνει να κατεβάσει οποιοδήποτε βίντεο από μία γκάμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών, και να το μετατρέψει σε οποιαδήποτε μορφή πολυμέσων επιθυμεί ο χρήστης.

  Πώς επιτυγχάνεται αυτό;

  Οι διάσημες υπηρεσίες, όπως το Youtube, χρησιμοποιούν την τεχνολογία streaming για να προβάλλουν ένα βίντεο. Το βίντεο όταν αναπαράγεται, κατεβαίνει σε μια προσωρινή μνήμη του φυλλομετρητή που χρησιμοποιείται και ονομάζεται cache. Το αρχείο που αντιπροσωπεύει το βίντεο σε αυτή την μνήμη μπορεί να έχει μια στατική μορφή όταν κατέβει, αλλά μπορεί αν το βίντεο είναι μεγάλο, τα παλαιότερα στοιχεία που έχουν προβληθεί να διαγράφονται ώστε να διαδεχθούν τα καινούργια τις κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν. Έτσι ένα βίντεο, φορτώνεται στην μνήμη του φυλλομετρητή και ενδεχομένως πριν προλάβει να τελειώσει η αναπαραγωγή του έχουν διαγραφεί ήδη κάποια από τα μέρη του. Το Λογισμικό αναλαμβάνει να κατεβάσει το βίντεο σε δική του ξεχωριστή cache μνήμη όπου, κρατάει το βίντεο σε ένα αρχείο, και έτσι αυτό δεν χάνεται.

  Ποιές είναι οι δυνατότητες του FVC;

  • Αυτό είναι το Free Video Converter
   Η Freemake Software δημιουργεί δωρεάν λογισμικό χωρίς κανένα περιορισμό.
  • 200+ Μορφές Εισόδου
   Το Freemake Video Converter δέχεται βίντεο αρχεία εισόδου: AVI, MP4, MKV, WMV, MPG, 3GP, 3G2, SWF, FLV, TOD, AVCHD, MOV, QT, TS, κ.λπ. Εισάγεται μουσική (MP3, AAC, WMA), και φωτογραφίες (JPG, BMP, PNG) μπορείτε να τις μετατρέψετε σε βίντεο δωρεάν και εύκολα! 200+ υποστηριγμένες μορφές
  • Μετατρέψτε online βίντεο από 50+ Ιστοσελίδες
   Το Freemake είναι ο μοναδικός δωρεάν μετατροπέας βίντεο ο οποίος παίρνει βίντεο URL από YouTube, Facebook, Vimeo, 50+ υποστηριζόμενες ιστοσελίδες και μετατρέπει σε οποιαδήποτε μορφή συσκευής θέλετε δωρεάν. Δείτε εδώ την λίστα με τα υποστηριζόμενα site.
  • Έξοδος σε AVI, WMV, MP4, MKV, SWF, MPG, 3GP, MP3
   Μετατροπή βίντεο δωρεάν στις πιο δημοφιλείς μορφές βίντεο. Rip απροστάτευτου DVD. Μετατρέψτε αρχεία βίντεο και ήχου σε MP3.
  • Μετατρέψτε δωρεάν σε iPod, iPad, PSP, Android
   Βελτιστοποιήστε τα βίντεο για την Apple, ή Sony, ή Android συσκευές. Μετατρέψτε τα βίντεο δωρεάν στο iPod Classic, iPod Touch, iPod Nano, iPod 5G, iPhone, iPad, Sony PSP, PS2, PS3, BlackBerry, Xbox, Apple TV, Android κινητά τηλέφωνα, smartphones, κλπ.
  • Free Video Converter με CUDA και DXVA
   Λόγω της ολοκληρωμένης τεχνολογίας CUDA και DXVA, μπορείτε να επωφεληθείτε από πολύ γρήγορη & ελεύθερη κωδικοποίηση βίντεο και λιγότερη χρήση CPU.
  • Εγγραφή Blu-ray Video
   Μετατρέψτε τις αγαπημένες σας ταινίες σε μορφή βίντεο Blu-ray. Δημιουργήστε δίσκους Blu-ray από οποιοδήποτε περιεχόμενο εισόδου: βίντεο, ήχο, φωτογραφίες, διευθύνσεις URL. Κάντε εγγραφή πολλαπλά αντίγραφα Blu-ray και αποθηκεύστε το βίντεο Blu-ray στον σκληρό δίσκο ως μια εικόνα ISO ή Blu-ray φάκελο.
  • Μοναδικό! Κάντε εγγραφή DVD - έως και 40 ώρες!
   Σε αντίθεση με άλλα λογισμικά, το FVC δεν διαθέτει δίωρο όριο και μπορεί να κάνει εγγραφή μέχρι 20 ώρες σε ένα πρότυπο DVD ή 40 ώρες σε DVD-DL. Μπορούν επίσης να παραχθούν πολλαπλά αντίγραφα DVD και να αποθηκευτεί η έξοδος βίντεο DVD στον υπολογιστή σας σε μια εικόνα ISO ή DVD φάκελο.
  • Free Video Converter με Υποστήριξη Υποτίτλων
   Μετατρέψτε DVD, MKV, MOV με υπότιτλους σε οποιαδήποτε μορφή βίντεο η συσκευή δωρεάν. Προσθέστε SSA/SRT/ASS υπότιτλους σε οποιοδήποτε βίντεο.
  • Προηγμένος Προκαθορισμένος Επεξεργαστής
   Πάρτε τον πλήρη έλεγχο του αποτελέσματος της εξόδου με την προσαρμογή των παραμέτρων μετατροπής. Δημιουργήστε τις δικές σας προεπιλογές με τη δημιουργία βίντεο και ήχου κωδικοποιητών, το μέγεθος πλαισίου κ.λπ.
  • Μοναδικό! Φωτογραφίες και MP3 στο YouTube
   Ανεβάστε βίντεο, παρουσιάσεις φωτογραφιών, MP3 στο YouTube. Ανεβάστε AVI, WMV, MP4, 3GP, JPG, BMP, GIF, MP3 στο YouTube. Το πρόγραμμα θα κόψει τα βίντεο (αν απαιτείται) σε 15 λεπτά μέρη και θα τα εισάγει σε μία YouTube λίστα αναπαραγωγής.
  • Κάνετε προβολές διαφανειών και απεικονίσεις
   Μετατρέψτε τις φωτογραφίες και MP3 σε προβολές διαφανειών με μουσική δωρεάν. Επεξεργαστείτε τις παρουσιάσεις σας με την κίνηση, προσθήκη, διαγραφή, και το ανακάτεμα των φωτογραφιών, ή να ενεργοποιήσετε το αποτέλεσμα πανόραμα.
  • Αποκοπή, Συμμετοχή, Περιστροφή, ρύθμιση λόγου διαστάσεων
   Κόψτε ανεπιθύμητα τμήματα από αρχεία βίντεο, χρησιμοποιήστε σκηνή αναζήτηση επιλογής. Περιστροφή ή αναστροφή βίντεο. Συμμετοχή πολλών βίντεο σε ένα αρχείο. Προσαρμόστε το μέγεθος του αρχείου εξόδου ενός ορίου (π.χ. 700 MB, 1,4 GB, 4,7 GB) Ρύθμιση εξόδου βίντεο με την καθιερωμένη αναλογία:. προσθέτοντας μαύρες μπάρες, τέντωμα, zoom, αυτόματη ρύθμιση.
  free-video-converter-download_en  Ας δούμε μερικά βασικά πράγματα για αρχάριους.


  Διαδικασία εγκατάστασης


  2-3-2012 10-12-24 μμ
  Αρχικά ας κατεβάσουμε το πρόγραμμα. Πηγαίνουμε εδώ και κάνουμε κλικ στην επιλογή download.
    
    
   
   
  002
  Αφού ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου εγκατάστασης ξεκινάμε την διαδικασία εγκατάστασης, και το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι το παραπάνω παραθυράκι. Επιλέγουμε “Greek” και “Εντάξει”.
    
    
    
    
  003
  Η διαδικασία ξεκινά, επιλέγουμε επόμενο. Προαιρετικά ξε-τικάρουμε το τικ που λέει για την βοήθεια στέλνοντας δεδομένα στην Freemake Software. Επόμενο.
    
    
    
       
  004
  Σε αυτή την οθόνη επιλέγουμε “Parameters Settings (Advanced)” και ξε-τικάρουμε τις από κάτω επιλογές το “install Funmoods toolba”, διότι με αυτή την επιλογή επιλεγμένη θα μας εγκαταστήσει επιπλέον λογισμικό που ενδεχομένως δεν χρειαζόμαστε, και θα επιβαρύνει άδικα τον υπολογιστή μας. Επόμενο.
  005
  Εδώ προαιρετικά διαλέγετε ότι νομίζετε εσείς, εμείς αφήσαμε όλες τις επιλογές επιλεγμένες. Επόμενο.
  006
  Επόμενο
  007
  Στην παρούσα φάση το λογισμικό κατεβάζει τους λεγόμενους “codecs” και απαραίτητα αρχεία για την εκτέλεση του ίδιου. Εδώ θα περιμένομε να τελειώσει η διαδικασία.
  009
  Μόλις τελειώσει η διαδικασία το παραπάνω παράθυρο θα εμφανιστεί. Κάνουμε κλικ στο κουμπάκι “Τέλος”.  Χρήση προγράμματος


  010
  Ανοίγοντας το πρόγραμμα θα μας εμφανίσει το παραπάνω παράθυρο.
   
   
   
   
  011
  Για να κατεβάσουμε ένα βίντεο από το Youtube, αρκεί να αντιγράψουμε την διεύθυνση (link), από τον φυλλομετρητή μας…
    
    
    
   
  012
  …και υστερα στο πρόγραμμα να πατήσουμε το κουμπάκι “Επικόλληση URL”. Αμέσως το πρόγραμμα θα φορτώσει το βίντεο στην λίστα του με μια μικρή προεπισκόπηση και το τίτλο του. Αφού επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται γι αυτό θα προχωράμε στην μετατροπή, διαφορετικά κάνουμε κλικ στο μικρό “X” που υπάρχει σε κάθε βίντεο πάνω δεξιά και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία επικόλλησης του URL, αφού πρώτα όμως αντιγράψουμε την διεύθυνση ξανά από τον φυλλομετρητή μας. Ύστερα αφού τελειώσουμε με αυτό, κάνουμε κλικ σε όποια μορφή θέλουμε να μετατρέψουμε το βίντεο μας, απο την λίστα που υπάρχει στην κάτω περιοχή του παραθύρου.
    
    
    
   
  013
  Αφού κάνουμε κλικ σε κάποια μορφή (εγώ έκανα κλικ στην μορφή MP4), τότε θα μας εμφανιστεί το παραπάνω παράθυρο, το οποίο μας επιτρέπει να κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις σχετικά με την μετατροπή, όπως… αλλαγή ανάλυσης βίντεο, υιοθέτηση ορίου στο μέγεθος του αρχείου που θα προκύψει, επιλογή φακέλου που θα αποθηκευτεί… κι άλλα.
    
    
   
    
  014
  Κάνοντας κλικ στην επιλογή “Ίδια με την πηγή”, μπορούμε να αλλάξουμε την ανάλυση με την όποια, το βίντεο θα ΚΑΤΕΒΕΙ και ύστερα θα ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ.
    
    
    
    
  015
  Επιστρέφοντας πίσω και κάνοντας κλίκ στο κουμπάκι, “μετατροπή” ξεκινά η διαδικασία λήψης και ύστερα μετατροπής του βίντεο. Κάτω αριστερά υπάρχει η επιλογή “Shut down PC after the process is completed” δηλ “Τερμάτισε τον υπολογιστή όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί”, χρήσιμο όταν έχουμε πολλά αρχεία να μετατρέψουμε και θέλουμε να γίνει ενω δεν χρησιμοποιούμε οι ίδιοι τον υπολογιστή μας.
    
    
    
    
  016
  Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία (και εφόσον δεν εχουμε ενεργοποιημένη την επιλογή “Shut down…”) θα μας εμφανίσει το παραπάνω παραθυράκι. Αυτο σημαίνει πως είμαστε έτοιμοι. Το βίντεο κατέβηκε και μετατράπηκε σε όποια μορφή του δώσαμε, σε όποιο φάκελο του ορίσαμε να αποθηκευτεί.
   
    
    
    
  018
  Αν θέλετε μετά από κάποια μετατροπή να συνεχίσετε την χρήση του προγράμματος καλό θα ήταν να διαγράφετε τα αρχεία που ήδη έχετε κατεβάσει, ώστε να μην κατεβαίνουν διπλότυπα. Αυτό γίνεται κάνοντας κλικ στο στρογγυλό γκρί “X” που βρίσκεται δεξιά σε κάθε ένα βίντεο στην λίστα.
    
    
    
    
  017
  Αν θέλετε να μετατρέπετε βίντεο σε mp3, το κουμπάκι γι αυτή την περίπτωση είναι το παραπάνω….
  Kαλές μετατροπές!
  Freemake Video Converter
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή