ΝΕΑ
  Από το Blogger.

  9 Πασχαλινές παραδόσεις από όλο τον κόσμο

  pasxa-elatoxwri
  Όταν σκέφτεστε το Πάσχα σας έρχονται εικόνες από πολύχρωμα αυγά και λαγουδάκια. Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο από τις πασχαλινές αργίες.Υπάρχουν παραδόσεις που τηρούν οι λαοί στις χώρες που γιορτάζουν το Άγιο Πάσχα.Δείτε Πασχαλινές παραδόσεις από όλο τον κόσμο….


  1. Πασχαλινά αυγά

  14

  Τα Πασχαλινά αυγά είναι εύκολα τα νούμερο 1 αυτές τις μέρες όταν σκέφτονται οι άνθρωποι  το Πάσχα. Επίσης, είναι το πρώτο πράγμα που φτιάχνουν το Πάσχα  πολλές οικογένειες.Διακοσμούν τα  πασχαλινά αυγά είναι μια μεγάλη παράδοση στην Αλβανία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Ουκρανία, και πολλές άλλες χώρες. Αυτά τα αυγά του Πάσχα, ωστόσο, δεν έχουν χριστιανικές ρίζες. Η Διακόσμηση πασχαλινών αυγών  είναι μια ειδωλολατρική παράδοση που συμβολίζει την αναγέννηση της Γης. Αυτή η παράδοση υπαρχει για τουλάχιστον 2.500 χρόνια.
  2. Πάσχα Κουνελάκι

  25

  Μια άλλη δημοφιλής εικόνα που σχετίζεται με αυτές τις γιορτές είναι το κουνελάκι. Σύμφωνα με την παράδοση, το κουνελάκι φέρνει πολύχρωμα αυγά, παιχνίδια, καραμέλες  στα σπίτια των καλών παιδιών.  Η προέλευση του Πάσχα κουνελάκι είναι παράδοση  στην Αλσατία και την Άνω Ρηνανία στην Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
  3. Πάσχα Μαστίγιο

  35

  Εάν είστε από την Τσεχική Δημοκρατία ή η Σλοβακία, θα περάσετε το Πάσχα παρέα με ένα  μαστίγιο. Μια μακροχρόνια παράδοση στη χώρα αυτή περιλαμβάνει οι άνδρες δέρνουν τις  γυναίκες  με ένα χειροποίητο μαστίγιο. Στην Τσεχική Δημοκρατία, το μαστίγιο ονομάζεται pomlázka ενώ λέγεται korbáč στη Σλοβακία. Το μαστίγιο είναι κατασκευασμένο από βέργες ιτιάς. Πρόκειται για ένα μέτρο μήκος και έχει χρωματιστές κορδέλες στο τέλος. Οι γυναίκες δεν δέρνονται σκληρά από τους άνδρες.Σύμφωνα με την παράδοση, αυτό το κτύπημα γίνεται έτσι ώστε οι γυναίκες να παραμείνουν υγιές και όμορφες όλο το χρόνο
  4. Αρνί από Βούτυρο

  44

  Το Αρνί από βούτυρο είναι ένα παραδοσιακό πασχαλινό φαγητό για πολλούς Καθολικούς στην Πολωνία.Είναι το βούτυρο σε σχήμα αρνιού.Αυτές τις μέρες, υπάρχουν πολλά παντοπωλεία που πωλούν το αρνί από βούτυρο για το Πάσχα. Επίσης, έχει γίνει ένα σύμβολο για τον ερχομό της άνοιξης σε μια συγκεκριμένη αγορά στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.
  5. Σιωπηλές καμπάνες

  54

  Κατά τη διάρκεια του Πάσχα στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία, οι καμπάνες σιωπούν.Οι Καμπάνες της εκκλησίας είναι σιωπηλή ως ένδειξη πένθους για μία ή περισσότερες ημέρες πριν από το Πάσχα στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία. Αυτό έχει οδηγήσει σε μια παράδοση που λέει ότι το Πάσχα οι καμπάνες βγαίνουν  έξω από τα καμπαναριά τους για να πάνε στη Ρώμη (εξηγώντας τη σιωπή τους), και να επιστρέψουν το πρωί του Πάσχα φέρνοντας δύο βαμμένα αυγά και κοίλο σχήμα σοκολάτας όπως τα αυγά ή κουνέλια.
  6. Αυγό που κύλα

  65

  Είναι ένα παιχνίδι που περιλαμβάνει  ένα αυγό στο  έδαφος και το μετακινείς  με ένα κουτάλι. Αυτό το παιχνίδι παίζεται σε όλο τον κόσμο και έχει πολλές εκδοχές. Στις Ηνωμένες Πολιτείες,είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι Easter Egg Roll και παίζεται στο Λευκό Οίκο. Αυτή η παράδοση ξεκίνησε το 1814. 
  7. Αυγό τσουγκρίσματα

  75

  Αυτό είναι μια άλλη παράδοση  που συνδέεται  με το Πάσχα.Το τσούγκρισμα των πασχαλινών αυγών, συμβολίζει την Ανάσταση του Xριστού. Όταν το κέλυφός του σπάσει, γεννιέται μια ζωή, έτσι και το πασχαλινό αυγό συμβολίζει το σπάσιμο του τάφου του Xριστού και την Aνάστασή Tου.
  8. Πασχαλινοί Αετοί

  85

  Το πέταγμα του χαρταετού Πάσχα είναι μια παράδοση στις Βερμούδες. Αυτές οι χαρταετοί έχουν συνήθως εξαγωνικό σχήμα. Ορισμένοι, ωστόσο, μπορεί να έχουν 8 πλευρές ή ακόμα περισσότερες.Οι πολίτες των Βερμούδων πετούν τους αετούς κάθε  Πάσχα για να τονίσουν ότι ο Χριστός αναστήθηκε.
  9. Έκρηξη του πασχαλινού καλαθιού

  105

  Αυτή είναι μια λαϊκή παράδοση της Φλωρεντίας,στην Ιταλία. Οι ειδωλολατρικές ρίζες της μπορούν να αναχθούν στην λογική ότι κάνοντας θόρυβο, θα έχουν καλή σοδειά. Αυτές τις μέρες, αυτό το Πασχαλινό έθιμο περιλαμβάνει τοποθέτηση στο καλάθι πυροτεχνήματα και στη συνέχεια άναμμα.Αυτή η έκρηξη του καλαθιού λέγεται  ότι γίνεται για να εξασφαλιστεί καλή σοδειά και να πάει καλά η επιχείρηση.

  9 Πασχαλινές παραδόσεις από όλο τον κόσμο
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή