ΝΕΑ
  Από το Blogger.

  Οι πιο ασυνήθιστες έρημοι του κόσμου.

  Desert Screensaver Wallpaper
  Χιλιόμετρα από άμμο, βράχους, αμμώδεις όχθες, και τοπία που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο είναι όλα απίστευτα αλλά με ένα ταξίδι στην έρημο  είναι σίγουρα μια μοναδική περιπέτεια. Δείτε μερικές από τις  πιο ασυνήθιστες ερήμους του κόσμου.

   

  1. Μια έρημο με Λιμνοθάλασσες - Lencois Maranhenses, Βραζιλία

  lenc_ois_d200_111
  Βρίσκεται στο κράτος της Maranhao στην βόρεια ακτή αυτή η έρημος είναι στην Lencois Maranhenses στο Εθνικό Πάρκο , όπου λευκές θίνες και μπλε λιμνοθάλασσες έχουν έναν συνεχή αγώνα.Οι λιμνοθάλασσες σχηματίζονται λόγω της  σταγόνες βροχής  που συσσωρεύονται  μεταξύ των αμμόλοφων σχηματίζοντας μικρές λίμνες με καθαρό νερό.
  2.  Η πολύχρωμη έρημος-ΗΠΑ

  Arizona-northern-painted-desert-phoenix-valley-highway
  Η πολύχρωμη έρημος  βρίσκεται στην Αριζόνα είναι μια έκταση με λόφους. Πρόκειται για μια άγονη γη με αραιή βλάστηση. Το όνομα πολύχρωμη έρημος αναφέρεται στο ουράνιο τόξο από πολύχρωμα ιζηματογενή στρώματα που εκτίθενται στο λιτό τοπίο.   

  3.   Η μικρότερη έρημος -  Carcross  Καναδάς

  6a00d8341cb72353ef00e54f5205088834-800wi
  Η έρημος  Carcross είναι γνωστή ως η μικρότερη του κόσμου. Το ξηρό κλίμα και οι συνθήκες ανέμου έχουν δημιουργήσει αμμόλοφους που ανάγκασαν την ειδική βλάστηση να προσαρμοστεί στο περιβάλλον.   

  4.Η Μεγαλύτερη λεύκη έρημος του κόσμου - White Sands, ΗΠΑ

  Soaptree Yucca Growing in Gypsum Sand, White Sands National Monument, New Mexico
  Είναι ένα από τα μεγάλα φυσικά θαύματα του κόσμου η αστραφτερή λευκή άμμος του Νέου Μεξικού . Οι αμμόλοφοι έχουν καταπιεί 275 τετραγωνικά της ερήμου δημιουργώντας την μεγαλύτερη λευκή έρημο του κόσμου.  Σε αντίθεση με άλλες άμμου της ερήμου, είναι δροσερή στην αφή , λόγω του υψηλού ποσοστού εξάτμισης της υγρασίας και το γεγονός ότι η άμμος αντανακλά, αντί να απορροφήσει τις ακτίνες του ήλιου.   

  5. Η Μαύρη Έρημο - Αίγυπτος

  The-Black-Desert
  Η Μαύρη Έρημος είναι μια περιοχή  βουνών σε  ηφαιστειακό σχήμα με μεγάλες ποσότητες από μικρές μαύρες πέτρες. Οι πέτρες βρίσκονται σε όλο το πορτοκαλί-καφέ έδαφος. Η Μαύρη Έρημος είναι ακατοίκητη , και δεν υπάρχουν ανέσεις εδώ.   

  6. Salar de Uyuni, Βολιβία

  Salar-de-Uyuni-0016-960x640
  Αυτή η έρημος, βρίσκεται στην Βολιβία. Συμβαίνει να είναι η μεγαλύτερη έρημος αλατιού στον κόσμο, αλλά η ομορφιά του τόπου είναι εξαιρετική. Η έρημος είναι εντελώς επίπεδη και τόσο μεγάλη που η επιφάνεια της είναι σαν  κρύσταλλο και φαίνεται ο ουρανός να αντανακλάται.Μια άλλη όμορφη πλευρά της ερήμου είναι οι πολυάριθμες λίμνες που είναι σε διάφορα χρώματα λόγω των ανόργανων συστατικών που τις συνθέτουν.   

  7. Η Ξηρότερη έρημος στον κόσμο - Atacama, Χιλή

  atacama23 (1)
  Σύμφωνα με εκθέσεις,της  NASA  η έρημος Ατακάμα στη Χιλή είναι η ξηρότερη στον κόσμο .Το  National Geographic Society έχει επίσης διαπιστώσει ότι η Ατακάμα είναι η πιο ξηρή έρημος.  Η έρημος καλύπτει πάνω από 105.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελείται από αλάτι και άμμο. Η μέση πτώση βροχής στην περιοχή είναι μόλις ένα χιλιοστό ανά έτος.  8. Μια έρημος καλυμμένη με χιόνι -  Κίνα

  20111110_da19cdfe13dd4c9ad35aFKBu7WSlFngs (1)
  Η Τακλαμακάν είναι μία από τις μεγαλύτερες αμμώδεις ερήμους του κόσμου.Καλύπτει μια έκταση 270.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Tarim Basin.Το 2008 η μεγαλύτερη έρημος της Κίνας παρουσίασε την μεγαλύτερη χιονόπτωση και την χαμηλότερη θερμοκρασία  μετά από 11 συνεχόμενες ημέρες  χιονιού.   

  9. Η Κόκκινη Έρημος - Simpson Desert, Αυστραλία

  simpson-desert-central-australia_28032_600x450
  Βρίσκεται στην Αυστραλία και θεωρείται ως μία από τις τέσσερις μεγάλες ερήμους.Η έρημος Simpson είναι απλά εκπληκτική, από τους κόκκινους  αμμόλοφους αλλά δεν είναι μόνο αυτό το ελκυστικό, μια άλλη μαγευτική πτυχή είναι ότι κατέχει τους μεγαλύτερους παράλληλους αμμόλοφους του πλανήτη.Αν και η έρημος Simpson είναι ένα σκληρό περιβάλλον, φυτρώνουν αγκαθωτά χόρτα γνωστα ως spinefex που προσφέρουν φυσικό περιβάλλον για περισσότερα από 180 είδη πουλιών και για  σαύρες και τα μαρσιποφόρα.  Οι πιο ασυνήθιστες έρημοι του κόσμου.
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή