ΝΕΑ
  Από το Blogger.

  Η Εξέλιξη των μασκότ στους Ολυμπιακούς Αγώνες


  2012-London-Wenlock-and-Mandeville
  Κάθε μασκότ των  Ολυμπιακών Αγώνων  αντιπροσωπεύει τον ενθουσιασμό, τα συναισθήματα, την ιστορία της χώρας. Βοηθά τους ανθρώπους της χώρας  να δεθεί συναισθηματικά με τα παιχνίδια. Με τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου του 2012 να είναι έτοιμοι για την έναρξη τους θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε πώς κάθε τέσσερα χρόνια, ο σχεδιασμός των μασκότ έχει αρχίσει να εξελίσσεται με την πάροδο των ετών.


  1. Ολυμπιακοί Αγώνες του Μονάχου 1972- Waldi, Dachshund

  1972
  Ο Waldi, Dachshund ,πολύ δημοφιλής στη Βαυαρία, αλλά διαθέτει επίσης χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα σε έναν αθλητή: αντοχή, ανθεκτικότητα και ευκινησία. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που επιλέχθηκε για να γίνει η επίσημη μασκότ. Ήταν ντυμένος σε παστέλ χρώματα για να εκφράσει την ευθυμία και τη χαρά του Ολυμπιακού φεστιβάλ.
  2. Ολυμπιακοί Αγώνες του Μόντρεαλ 1976 - Amik, ο κάστορας

  1976-Montreal-Amik-the-beaver
  Ήταν ένας κάστορας με το όνομα Amik, που το πήρε από τη γλώσσα Algonquian, η οποία είναι η δημοφιλέστερη μεταξύ των Ινδιάνων του Καναδά. Amik σημαίνει κάστορας .Συμβολίζει την σκληρή δουλειά. Η μασκότ έφερε το έμβλημα των Αγώνων του Μόντρεαλ και μια κόκκινη κορδέλα που αντιπροσώπευε τις κορδέλες στις οποίες προσαρτώνται τα ολυμπιακά μετάλλια.
  3. Ολυμπιακοί Αγώνες της Μόσχας 1980 - Ο Μίσα, η αρκούδα

  1980-Moscow-Misha-the-Bear
  Η μασκότ της Μόσχας  επελέγη με τη βοήθεια μιας δημοσκόπησης που διεξήχθη από κοινού από τις συντακτικές επιτροπές ενός τηλεοπτικού προγράμματος  και την εφημερίδα Sovetski. Η πλειοψηφία των επιστολών που έλαβαν πρότειναν την αρκούδα.
  4. Ολυμπιακοί Αγώνες του Λος Άντζελες 1984 - Ο Σαμ, Ο αετός

  1984-Los-Angeles-Sam-The-Eagle
  Σχεδιασμένος από την Walt Disney, ο Σαμ είναι ένας αετός σε μορφή καρτούν με αμιγή αμερικανικά χαρακτηριστικά και φορά την ενδυμασία του θρυλικού Θείου Σαμ με ένα έναστρο φόντο με κόκκινο, λευκό και μπλε, τυπικά χρώματα των ΗΠΑ.   

  5. Ολυμπιακοί Αγώνες της Σεούλ 1988  - Hodori, η τιγρης

  1988-Seoul-Hodori-the-Tiger
  Ο Hodori σχεδιάστηκε ως μια φιλική τίγρης, η οποία απεικονίζει τις φιλικές και φιλόξενες παραδόσεις των Κορεατών. Χο προέρχεται από την κορεατική λέξη για την τίγρη, και Dori είναι υποκοριστικό για τα αγόρια στην Κορέα. Ο φιλικό τίγρης της Σεούλ φορούσε τους Ολυμπιακούς δακτύλιους γύρω από το λαιμό , σαν ένα μετάλλιο, ενώ ένας παραδοσιακός κορεάτικος χορός τοποθέτησε το  καπέλο στο κεφάλι του.
  6.Ολυμπιακοί Αγώνες της Βαρκελώνης 1992  - Κόμπι, ο σκύλος

  1992-Barcelona-Cobi-the-Dog
  Η μασκότ ήταν ένας σκύλος ονόματι Κόμπι. Η Οργανωτική Επιτροπή της Βαρκελώνης είχε δημιουργήσει ένα ειδικό τηλεοπτικό σκυλί τον  Κόμπι για να μεταδώσει το πνεύμα των Αγώνων. Ο καλλιτέχνης από τη Βαλένθια, Javier Mariscal, δημιούργησε τον Κόμπι ως επίσημη μασκότ της Βαρκελώνης το 1992 Ολυμπιακούς Αγώνες.   

  7.Ολυμπιακοι Αγώνες της Ατλάντα 1996  - Izzy

  1996-Atlanta-Izzy
  WHATIZIT ένα computer-animated  που δημιουργήθηκε από μια τοπική εταιρεία σχεδιασμού, DESIGNefx.Επιλέχθηκε ως την πιο καινοτόμο ιδέα, λόγω της ικανότητάς του να αλλάξει στην εμφάνιση του να αντιπροσωπεύει διαφορετικούς αθλητές και αθλήματα.
  8.Ολυμπιακοί Αγώνες του Σύδνεϋ 2000 - Olly, Syd  ένας πλατύπους και Millie, μια Έχιδνα

  2000-Sydney-Olly
  Ο Olly,η Syd κα ο  Millie είναι τρία αυτόχθονα ζώα της Αυστραλίας που επιλέγονται ως οι μασκότ των αγώνων του Σύδνεϋ το 2000. Αντιπροσωπεύουν τη γη, τον αέρα και το νερό. «Olly», ένα Kookaburra, συνοψίζει το Ολυμπιακό πνεύμα γενναιοδωρίας και της καθολικής γενναιοδωρία. Ο Syd, ένας πλατύπους, αντιπροσωπεύει το περιβάλλον και συγκεντρώνει την ευρωστία και την ενέργεια της Αυστραλίας και του λαού της Η Millie  , μία έχιδνα, είναι θαύμα της πληροφορίας  με όλα τα γεγονότα και τα στοιχεία στη διάθεσή της .
  9.Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας 2004 - Αθηνά και Φοίβος​​, αδελφή και ο αδελφός

  2004-Athens-Athena-and-Phevos
  Η Αθηνά και ο  Φοίβος ​​ήταν δύο παιδιά, μια αδελφή και ένας αδελφός, που σχετίζονται με την αρχαία Ελλάδα. Η πηγή της έμπνευσής τους ήταν μια αρχαία ελληνική κούκλα από τον 7ο π.Χ. αιώνα. Το σχήμα καμπάνας κούκλα από τερακότα διαθέτει κινητά άκρα και είναι ντυμένη με ένα χιτώνα. Τα ονόματά τους είναι εμπνευσμένα από δύο θεούς του Ολύμπου: Αθηνά, θεά της σοφίας και προστάτιδα της πόλης των Αθηνών. Ο Φοίβος​​, ο θεός του Ολύμπου του φωτός και της μουσικής.
  10.Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου 2008 - Η Fuwa

  2008-Beijing-The-Fuwa
  Ήταν πέντε  κούκλες, που ονομάζονταν «Fuwa» εν γένει, και, αντίστοιχα, που ονομάζεται η καθε μια Beibei(κυπρίνοι), ο Jingjing (panta), Huanhuan(παιδί της φωτιάς), Yingying (θιβετιανή αντιλόπη), και Nini (χελιδόνι). Τα ονόματά τους μαζί “Bei Jing Huan Ying Ni   που σημαίνει "Το Πεκίνο σας καλωσορίζει" στα κινέζικα, προσφέροντας μια θερμή πρόσκληση που αντανακλά την αποστολή των Πέντε Φιλικά ως νεαρών πρεσβευτών των Ολυμπιακών Αγώνων.
  10. Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου 2012 – Wenlock και  Mandevill

  2012-London-Wenlock-and-Mandeville_thumb

  Ο Wenlockκαι η  Mandeville  είναι οι επίσημες μασκότ του 2012  Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακους αγώνες που θα διεξαχθουν στο Λονδίνο.Ο Wenlock και η Mandeville είναι κινούμενα σχέδια που απεικονίζουν δύο σταγόνες του χάλυβα από ένα χαλυβουργείο στην Μπόλτον.Ο WENLOCK φοράει 5 βραχιόλια με τα χρώματα των ολυμπιακών κύκλων στο χέρι , το πρόσωπό του έχει το σχήμα της οροφής του Ολυμπιακού σταδίου και στην κορυφή του κεφαλιού του υπάρχει κάτι σαν βάθρο. Το όνομά του δόθηκε από την πόλη Much Wenlock  όπου απ’ τον 19ο αιώνα διεξάγονταν διεθνείς αγώνες στο πνεύμα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.Η MANDEVILLE πήρε το όνομα του νοσοκομείου Stoke Mandeville που διοργάνωνε αγώνες που ενέπνευσαν τους Παραολυμπιακούς. Το κεφάλι της έχει το σχήμα του σήματος των Παραολυμπιακών.
  Η Εξέλιξη των μασκότ στους Ολυμπιακούς Αγώνες
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή