ΝΕΑ
  Από το Blogger.

  Θανατηφόρα φυτά

  March 17 2012 (3) (Custom)
  Μερικά από τα πιο όμορφα φυτά στον κόσμο είναι θανατηφόρα. Φαίνεται ότι η ομορφιά είναι θανατηφόρα ακόμα και όταν πρόκειται για τα φυτά. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αποφύγετε να έρθετε σε επαφή με αυτά τα θανατηφόρα φυτά . Ρίξτε μια ματιά!

      

  1. Πικροδάφνη

  10-common-deadly-plants01
  Η Πικροδάφνη - Nerium Oleander είναι ένα θανατηφόρο φυτό.Όλα τα μέρη του φυτού είναι δηλητηριώδη εάν καταποθούν. Τα δραστικά συστατικά του εξάγονται από τα φύλλα. Έχουν γίνει αναφορές για δηλητηριάσεις ή θανάτους από λήψη πικροδάφνης, τσάι από φύλλα πικροδάφνης και για κάποια εκχυλίσματά της. Ακόμα και μία μικρή ποσότητα πικροδάφνης μπορεί να είναι θανατηφόρα προκαλώντας αναπνευστική παράλυση και καρδιακό επεισόδιο. Ακόμα και οι αναθυμιάσεις από το κάψιμο της πικροδάφνης είναι επικίνδυνες γι' αυτό τα κλαδιά της δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται σαν καυσόξυλα.


  10-common-deadly-plants02
  2. Manchineel

  10-common-deadly-plants03
  Το Manchineel είναι ένα δέντρο που φτάνει μέχρι και 15 μέτρα ύψος με ένα γκριζωπό φλοιό . Οι καρποί του είναι παρόμοια σε εμφάνιση με ένα μήλο , είναι πράσινο ή πρασινοκίτρινο όταν είναι ώριμο. Δεν είναι μόνο τα  μήλα ,δηλητηριώδη αλλά ολόκληρο το δέντρο. Το ισπανικό όνομα για αυτό είναι "Manzanilla de la Muerte mening" μικρό μήλο του θανάτου ".    

  3. Deadly Nightshade

  10-common-deadly-plants05
  Αυτό το φυτό έχει διαφορετικά ονόματα:Atropa Belladonna ή Atropa bella-donna , κοινώς γνωστό ως Belladonna ή Deadly Nightshade , είναι ένα πολυετές ποώδες φυτό της οικογένειας Solanaceae , που προέρχεται από την Ευρώπη , τη Βόρεια Αφρική και τη Δυτική Ασία . Το φύλλωμα και τα μούρα είναι εξαιρετικά τοξικά. Το φάρμακο ατροπίνη προέρχεται από το φυτό.    

  4. Castor Beans

  10-common-deadly-plants06
  Ακόμα κι αν είχε χρησιμοποιηθεί σαν φάρμακο που βοηθά στην πέψη, ο σπόρος του φυτού αυτού μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικα άνδρα μέσα σε ένα λεπτό. Αλλά συμπτώματα είναι διάρροια, ταχυκαρδία, και επιληπτικές κρίσεις .


  10-common-deadly-plants07
   

  5.Cicuta  Hemlock

  10-common-deadly-plants08
  Το φυτό ευδοκιμεί στο βόρειο ημισφαίριο, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Στις ρίζες του φυτού περιέχετε το θανατηφόρο δηλητήριο.


  10-common-deadly-plants09    

  6. English Yew

  10-common-deadly-plants10
  Ένα από τα πιο τοξικά δέντρα που καλλιεργούνται στην Ευρώπη. Τα φύλλα είναι εξαιρετικά τοξικά. Η τοξικότητα αυτού του φυτού χρησιμοποιείται για να δημιουργηθούν δηλητηριώδη βέλη.


  10-common-deadly-plants11
     

  7. Ραβέντι

  10-common-deadly-plants12
  Τα  φύλλα ραβέντι είναι θανατηφόρα. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων από ωμά ή μαγειρεμένα φύλλα προκαλεί, σπασμούς και εσωτερική αιμορραγία.


  10-common-deadly-plants13

  8. Dumb Cane

  10-common-deadly-plants16

  Είναι ένα δημοφιλές εσωτερικό διακοσμητικό φυτό σε πολλές περιοχές του κόσμου για την ανοχή του στον χαμηλό φωτισμό. Το φυτό προέρχεται από την Βραζιλία και τώρα καλλιεργείται σε πολλά νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο, ιδίως στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Αν αποφασίσετε να μασήσετε τα φύλλα του φυτού θα έχετε έντονο πόνο στο στόμα και το λαιμό, υπερβολική σιελόρροια, και σε σπάνιες περιπτώσεις, σοβαρό οίδημα του λαιμού, που μπορεί να οδηγήσει σε πνιγμό.
     

  9. Jimson Weed

  10-common-deadly-plants18
  Το υπ 'αριθμόν ένα δηλητηριώδες φυτό στις ΗΠΑ. Αυτό το φυτό χρησιμοποιήθηκε στην Jamestown, Βιρτζίνια από εποίκους για να δηλητηριάσουν Βρετανους στρατιώτες. Τα συμπτώματα είναι δίψα, στρεβλώσεις όραμα, παραλήρημα, ασυναρτησία, κώμα.
  Θανατηφόρα φυτά
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή