Ένα γλυκό με τυρί κρέμα και μέλι σε συνδυασμό με καραμελωμένα σύκα, μια απλή συνταγή γρήγορη και νόστιμη.
Υλικά:
200 γραμμάρια σύκα1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι κονιάκ
250 γραμμάρια τυρί cottage
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
100 γραμμάρια αμυγδαλωτά
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα σύκα σε μικρά κομμάτια και έπειτα βάλτε τα σε ένα τηγάνι με ένα κομματάκι βούτυρο και μέλι.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε για μερικά λεπτά, προσθέτουμε το κονιάκ και σβήνουμε τη φλόγα.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το τυρί με τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδης.
Βήμα 4
Προσθέστε τα καραμελωμένα σύκα (αφήνοντας μερικά κομμάτια στην άκρη για την τελική διακόσμηση) και ανακατεύουμε απαλά.
Βήμα 5
Ετοιμάστε τα κυπελάκια βάζοντας στο κάτω μέρος αμυγδαλωτά.
Βήμα 6
Στη συνέχεια καλύψτε τα με το τυρί κρέμα και τα σύκα.
Βήμα 7
Γαρνίρετε με σύκα και ρίχνετε λίγο μέλι στο καθένα, τοποθετήστε στο ψυγείο για μια ώρα πριν το σερβίρισμα. Καλή σας Όρεξη!