ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Σπιτικη Κνορ

    8
    Ετοιμάστε το ζωμό λαχανικών σας στο σπίτι είναι εύκολο, φθηνό και το  πιο σημαντικό είναι ότι είναι υγιής, διότι δεν υπάρχουν πηκτικά, συντηρητικά και  χρωστικές ουσίες.Η σπιτική κνορ  διατηρείται ένα μήνα στο ψυγείο ή 6 μήνες στην κατάψυξη . Λοιπόν κορίτσια νομίζω ότι σας είπα τα πάντα, απλά πρέπει να δοκιμάσετε τη συνταγή και στη συνέχεια δεν θα αγοράσετε κνορ  ποτέ ξανά. Φιλιά σε όλους.

    Υλικά:

    1 κολοκυθάκι
    1 καρότο
    200 γραμμάρια  κολοκύθα
    1 κρεμμύδι
    200 γραμμάρια  σέλινο
    5 ντοματίνια
    1 σκελίδα του σκόρδου
    Μαϊντανός
    Βασιλικός
    2 κουταλιές ελαιόλαδο
    250 γραμμάρια  αλάτι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Πλένουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε και τα στραγγίζουμε, το αλάτι που θα ρίξουμε  θα πρέπει να είναι το 1/3 του βάρους των λαχανικών. Τα λαχανικά μου ζύγιζαν 750 γραμμάρια σε  καθαρό βάρος και πρόσθεσα 250 γραμμάρια αλάτι.

    Βήμα 2

    2 3
    Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας λάδι στο κάτω μέρος της κατσαρόλας, στη συνέχεια προσθέστε τα λαχανικά, τα  σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά. Τώρα προσθέστε το αλάτι, ανακατεύουμε, στη συνέχεια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρέψτε τα λαχανικά για περίπου 1 ώρα.


    Βήμα 3

     4 5
    Όταν γίνουν  τα λαχανικά τα λιώνουμε με το  μπλέντερ βύθισης. Μαγειρεύουμε  το μείγμα για άλλα 20 λεπτά.

    Βήμα 4

    6
    Χύστε το μίγμα σε ένα ταψί που καλύπτεται με αλουμινόχαρτο και του  δίνουμε  ένα ορθογώνιο σχήμα.

    Βήμα 5

    7
    Κόψτε  σε κύβους και μόλις κρυώσει, τοποθετήστε το  στην κατάψυξη.

    Βήμα 6

    8
    Βγάλτε τώρα τις κνορ μας   λαχανικών απαλά, να είστε προσεκτικοί, και τα βάζουμε σε ένα πλαστικό δοχείο που μπορείτε να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη, παίρνοντας  μια κνορ  όταν τη χρειαστείτε στο μαγείρεμα. Καλή σας Επιτυχία!
    Σπιτικη Κνορ
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή