Μια συνταγή που μπορείτε εσείς τη δοκιμάσετε όπως έχει ή μπορείτε να την αλλάξετε με τη γέμιση της επιλογής σας, όπως και να την φτιάξετε σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!
Υλικά:
1 ρολό σφολιάτας4 κρόκους αυγών
100 γραμμάρια ζάχαρης
2 κουταλάκια του καλαμποκάλευρο
150 ml κρασί Fragolino
Κρέμα γάλακτος
Ζάχαρη
30 γραμμάρια φιστίκια
Συνταγή:
Βήμα 1
Ξεκινήστε την προετοιμασία της κρέμας με το κρασί, προσθέστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, στη συνέχεια, προσθέστε το κορνφλάουρ, το κρασί και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδης.
Βήμα 2
Μαγειρεύουμε στη συνέχεια την κρέμα μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέστε λίγο κόκκινο χρώμα και αφήστε τη να κρυώσει.
Βήμα 3
Κόψτε τη ζύμη λωρίδες 3 με 4 χιλιοστά. Βουρτσίστε το κεντρικό τμήμα με λίγο γάλα ή χτυπημένο αυγό.
Βήμα 4
Στη συνέχεια πάρτε μια ταινία ζύμης και διπλώστε στους σωλήνες όπως στην εικόνα πιέζοντας ελαφρά.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα πασπαλίστε με το γάλα και με ζάχαρη και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
Βήμα 6
Αφήστε να κρυώσουν και αφαιρέστε από τα καλούπια. Βάλτε την κρέμα κρασιού σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε τα.
Βήμα 7
Βουτήξτε τις άκρες τους σε τεμαχισμένα φιστίκια.
Βήμα 8
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!