Ένα υγιεινό πιάτο και για χορτοφάγους, νόστιμα μπιφτέκια με ρεβίθια, μουστάρδα, κρεμμύδι και αυγό, μπορείτε να προσθέσετε ότι μυρωδικό θέλετε. Δοκιμάστε τα!
Υλικά:
400 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα1 κουταλιά μουστάρδα
1 κρεμμύδι
1 αυγό
1 κουταλιά φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Συνταγή:
Βήμα 1
Πάρτε τα βρασμένα ρεβίθια τα στραγγίζουμε από το νερό και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Ψιλοκόψτε τα εν μέρει στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 3
Χτυπάμε με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Βήμα 4
Με ένα καλούπι μπορείτε σχηματίσετε κάποια μπιφτέκια όπως στην παραπάνω εικόνα.
Βήμα 5
Περάστε τα μπιφτέκια από τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα 6
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά σε λαδόκολλα.
Βήμα 7
Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνουμε μπιφτέκια σας για περίπου δέκα λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 8
Σερβίρετε τα μπιφτέκια σας και Καλή σας Όρεξη!