muffins αλμυρά με λουκάνικο και το μπρόκολο, μια συνταγή νόστιμη και εύκολη να τη φτιάξετε. Δοκιμάστε μια νέα γεύση που θα σας ανοίξει την όρεξη!
Υλικά:
3 δέσμες μπρόκολο
3 λουκάνικα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
Λευκό κρασί
250 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια τυριού παρμεζάνα
200 ml από το γάλα
2 αυγά
50 ml λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία μαγιά
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίστε το μπρόκολο αφαιρώντας τα κοτσάνια και τα σκληρά εξωτερικά φύλλα. Στη συνέχεια ξεπλένετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Τηγανίζουμε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με το λάδι, προσθέστε το μπρόκολο, το αλάτι και μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά, καλύπτοντας με ένα καπάκι
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα λουκάνικα σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αφού ψηθεί ρίχνουμε το λευκό κρασί.
Βήμα 3
Αφαιρέστε το δέρμα από τα λουκάνικα και προσθέστε τα στο τηγάνι με το ψιλοκομμένο μπρόκολο που θα έχετε κόψει σε κομμάτια και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα muffins ανακατεύουμε το αλεύρι με τη παρμεζάνα και το μπέικιν πάουντερ.
Βήμα 5
Σε ένα άλλο πιάτο αναμίξτε τα αυγά με το γάλα, το λάδι και το αλάτι.
Βήμα 6
Ρίξτε το υγρό στο μίγμα στο αλεύρι και τη παρμεζάνα και ανακατέψτε για να σχηματιστεί ένα ομογενές μίγμα.
Βήμα 7
Τώρα προσθέστε το λουκάνικο και το μπρόκολο και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 8
Γεμίστε τα muffins το 2/3 του ύψους τους.
Βήμα 9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Βήμα 10
Σερβίρετε τα muffins . Καλή σας Όρεξη!