ΝΕΑ

  Απόδραση Από Το Αλκατράζ

      ντάλτον

  Κάτι οι αιώνιοι Ντάλτον που δε μένουν στη φυλακή ούτε στο ένα δέκατο κάθε επεισοδίου, κάτι οι ειδήσεις που μας λένε τα ίδια «νέα» 20 μέρες τώρα, κάτι που πορώνομαι με κάτι τέτοια, σήμερα σκέφτηκα να σας μιλήσω για κάτι που μ’ εντυπωσίαζε από μικρή:  Την Απόδραση (ή μία έκφανση αυτής)

  ..έτσι λοιπόν..  Το Αλκατράζ!
  …Πρόκειται για ένα νησάκι στην είσοδο του κόλπου του Σαν Φρασίσκο στις ΗΠΑ με 530μ. μήκος και 40μ. ύψωμα. Ανακαλύφθηκε από τον Ισπανό Juan Manuel de Ayala, ο οποίος το αποκάλεσε νησί των πελεκάνων “Isla de los alcatraces” εξού και η ονομασία. (Αλλιώς «Καταραμένος Βράχος»).

  Στο Ψητό!
  Η συγκεκριμένη ονομασία σίγουρα κάτι μας θυμίζει. Αυτό βεβαίως οφείλεται στους τρεις χάριτους που το έκαναν τόσο διάσημο. Τρεις βαρυποινίτες ληστές τραπεζών: Ο Φρανκ Μόρις, Τζον Άγκλιν και Κλάρις Άγκλιν.
  Ναι είναι Εκείνοι κατάφεραν να αποδράσουν από το απόρθητο φρούριο -όπως θεωρούνταν ως τότε. Η όποια προηγούμενη απόπειρα απόδρασης είχε αποτύχει..

  01

  Ενδιαφέρον είναι ο τρόπος που οι τρεις αυτοί κατάφεραν να πεισμώσουν τον αστυνομικό Μάικλ Ντάικ που πενήντα χρόνια μετά δηλώνει: «Εάν καταφέρω και τους συλλάβω κάποτε θέλω να τους σφίξω το χέρι και να τους συγχαρώ πριν τους περάσω χειροπέδες. Κάνατε καλή δουλειά, θα τους πω, και περάσατε τη ζωή σας μακριά από το κελί. Τώρα, όμως, συλλαμβάνεστε», καθώς και ότι δεν θα πεθάνει αν δεν βρει πρώτα τον Φρανκ Λι Μόρις και τα αδέρφια Άνγκλιν!  Πάρτε Ιδέες!
  Την νύχτα της 11ης Ιουνίου, ο Μόρις, ο Κλάρενς και ο Τζον Άνγκλιν τρύπωσαν σε έναν αφύλακτο διάδρομο 90 εκατοστών όπου κατάφεραν να μπουν λαξεύοντας υπομονετικά για πολλούς μήνες το κατεστραμμένο σκυρόδεμα γύρω από έναν αεραγωγό που τον συνέδεε με τα κελιά τους, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια εργαλεία (όπως ένα συνηθισμένο μεταλλικό κουτάλι και ένα μαχαίρι για το βούτυρο). Ο θόρυβος σκεπαζόταν από το ακορντεόν τις ώρες μουσικής.
  Από τον στενό διάδρομο του εξαερισμού έφτασαν σε μια από τις καμινάδες της φυλακής, σκαρφάλωσαν πέρασαν τον τοίχο και διέφυγαν με πλαστικές λέμβους που είχαν κατασκευάσει οι ίδιοι από υλικά τα οποία είχαν βρει εντός της φυλακής, κυρίως από κλεμμένα αδιάβροχα.  Για να μη γίνουν αντιληπτοί από τους φρουρούς που επιθεωρούσαν τα κελιά τη νύχτα, είχαν κατασκευάσει ομοιώματα των προσώπων τους με ένα μείγμα σαπουνιού, χαρτιού υγείας και πραγματικές τρίχες!
  Την επόμενη μέρα, στις 7.15 π.μ., στον έλεγχο ρουτίνας, οι δεσμοφύλακες αντιλήφθηκαν την απουσία των τριών κρατουμένων και ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό από ξηρά, θάλασσα και αέρα για τον εντοπισμό τους.
  (Χωρίς) Αποτέλεσμα
  Καταζητούνται μέχρι σήμερα. Πολλοί τους θεωρούν όλους νεκρούς , άλλοι πιστεύουν ότι τα αδέρφια Άγκλιν σκότωσαν τον Μόρις κατά τη διάρκεια της απόδρασης, ωστόσο τίποτα δεν έχει αποδειχτεί. Ο κος Ντάικ πάντως, σύμφωνα με την The San Francisco Chronicle, και είναι αποφασισμένος να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα στην ιστορία του FBI (που έγινε βέβαια μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία το 1979, με πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ίστγουντ).
  Μάλιστα υπάρχει και ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία τους με την εικόνα που θα έχουν σήμερα, αν ζουν.  Αν τύχει και τους συναντήσουμε δηλαδή, χρήσιμο θα ήταν να τους καλοπιάσουμε να μας πουν κάποια από τα κόλπα τους.


  ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ ΝΑ ‘ΝΑΙ....!

  Απόδραση Από Το Αλκατράζ
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή