ΝΕΑ

  Γιγάντια τέχνη στην έρημο Σαχάρα εξακολουθεί να υφίσταται μετά από 17 χρόνια

  desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-1
  Το 1995, τρία καλλιτεχνικά μυαλά συγκεντρώθηκαν μαζί για να δημιουργήσουν ένα τεράστιο έργο τέχνης στην ανατολική έρημο Σαχάρα που συνορεύει με την Ερυθρά Θάλασσα στο Ελ Γκούνα, Αίγυπτο.

  Το DAST Arteam, που αποτελείται από την Δανάη  Στράτου (καλλιτέχνης εγκατάστασης), Αλεξάνδρα Στράτου (βιομηχανικός σχεδιαστής και αρχιτέκτονας) και  Στέλλα Κωνσταντινίδη (αρχιτέκτονας), πέρασε δύο χρόνια εκτοπίζοντας 8.000 τετραγωνικά μετρά άμμου για  να δημιουργήσει ένα έργο που ονομάζεται Desert Breath, το οποίο καταλαμβάνει 100.000 τετραγωνικά μέτρα .

  « Το έργο έχει τις ρίζες του στην κοινή μας επιθυμία να εργαστούμε στην έρημο " , δήλωσαν οι καλλιτέχνες. « Στο μάτι του μυαλού μας η έρημος ήταν ένα μέρος όπου βιώνει κανείς το άπειρο. Ήμασταν στην αντιμετώπιση της ερήμου ως μια κατάσταση του μυαλού, ένα τοπίο του νου. Το σημείο εκκίνησης ήταν η κωνική μορφή, η φυσική διαμόρφωση της άμμου ως υλικό. "

  Το έργο αποτελείται από περιστρεφόμενες σπείρες που γίνονται  κωνικά σχήματα, τα οποία αντικατοπτρίζουν τις δομές και τα σχέδια που βρίσκονται σε όλη τη φύση. " Βρίσκεται ανάμεσα στη θάλασσα και το σώμα των βουνών στο σημείο όπου η απεραντοσύνη της θάλασσας συναντά το απεραντοσύνη της ερήμου, οι λειτουργίες εργασίας σε δύο διαφορετικά επίπεδα όσον αφορά την άποψη: από πάνω ως μια οπτική εικόνα, και από το έδαφος, με τα πόδια το μονοπάτι  μια φυσική εμπειρία », εξηγεί η ομάδα.

  Η διάσταση και η μακροζωία της εγκατάστασης είναι σχεδόν ακατανόητοη δεδομένου ότι εξακολουθεί να υπάρχει μετά από 17 χρόνια και είναι σαφώς ορατή στο Google Earth από το διάστημα.

  desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-2
  desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-3
  desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-4
  desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-5
  desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-6
  desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-7
  desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-8
  desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-10
  desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-12
  desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-13
  desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-14
  desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-23
  desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-24
  desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-25
  Γιγάντια τέχνη στην έρημο Σαχάρα εξακολουθεί να υφίσταται μετά από 17 χρόνια
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή