ΝΕΑ

  Saints Row IV : Εντυπώσεις

  mezz2

  Πριν κάμποσους μήνες ένας στενός μου φίλος που ανταλλάζουμε αρκετά πράγματα μου έφερε ένα παιχνίδι για pc το Saints row iv. Η αλήθεια είναι πώς έμενε στα καταχωμένα αρχεία του σκληρού μου και σκονίζονταν από περιφερόμενα bits για πολλούς μήνες μέχρι να βρω χρόνο να ασχοληθώ. Όταν βρήκα τον χρόνο το εγκατέστησα απλά για να δω αρχικά «τι είναι», και αφού μου έφυγε η περιέργεια ύστερα το ξανά παράτησα…

  mezz3Κάπως έτσι συνήθως «παίζω παιχνίδια» σπάνια θα παίξω κάτι άμεσα με το που έχει βγει. Και αυτό συνήθως λόγω έλλειψης χρόνου. Μετά από καιρό και από την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα, αποφάσισα να συνεχίσω το άγνωστο αυτό παιχνίδι με όνομα «Saints Row».

  Αρχικά σου δίνει την εντύπωση ενώς ακόμη third person shooter το οποίο δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα άλλα αντίστοιχα και πολύ μακρινά σε ανταγωνισμό, αλλά το «Saints row» δεν είναι απλά ένα shooter. Είναι κάτι παραπάνω, κάτι πολύ παραπάνω.

  Βρισκόμαστε στην Αμερική, όπου ως πρόεδρος των ηνωμένων πολιτειών, δεχόμαστε επίθεση από εξωγήινους οι οποίοι απαγάγουν όλες τις σημαντικές προσωπικότητες. Σκοπός σας ; ποιος άλλος… να σώσετε τους φίλους σας και την ανθρωπότητα. Βέβαια αυτό δεν είναι τόσο εύκολο καθώς οι εξωγήινοι μας παγιδεύουν σε μια προσομοίωση της πραγματικότητας και έτσι όλη η ιστορία ή η περισσότερη τουλάχιστον εκτυλίσσεται μέσα σε αυτή την προσομοίωση.

  mezz4Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο σκοπός… αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνεται, και ομολογώ πως πρωτοτυπεί σε αυτόν τον τομέα. Ο ήρωας που έχουμε μπορεί να έχει απεριόριστες δυνάμεις, όπως το να πηδά πολύ ψηλά, να τρέχει απίστευτα γρήγορα, να μετακινεί αντικείμενα με το μυαλό του, να προκαλεί καταστροφές και να χρησιμοποιεί διάφορα στοιχεία της φύσης με το μέρος του. Πέρα από αυτή την πρωτοτυπία στο παιχνίδι θα δείτε πολλές ομοιότητες από άλλους τίτλους όπως για παράδειγμα το GTA san andreas όπου μπορείς να φωνάξεις άλλους οπαδούς της ομάδας σου και να σε υποστηρίξουν, στο far cry 3 όπου πρέπει να κατακτήσεις πύργους και περιοχές τις οποίες κατέχουν οι αντίπαλοι, όπως επίσης κι άλλα πολλά πράγματα.

  Δίνονται οι δυνατότητες για επέκταση των δυνάμεων του χαρακτήρα, έτσι το απίστευτο τρέξιμο μπορεί να αποκτήσει και μεγαλύτερη δύναμη όπου τραβάει τα πάντα μέσα του σαν ρουφήχτρα (φανταστείτε τον Ταζ για να καταλάβετε τι εννοώ).

  Επίσης υπάρχουν skills για όλα τα όπλα που μπορεί ο χαρακτήρας να κουβαλήσει, από ρόπαλα, εκτοξευτήρες μαχαιριών, εκτοξευτήρες βεντουζών τουαλέτας μέχρι και εκτοξευτήρες μαύρων τρυπών που τα ρουφάνε όλα μέσα τους ή όπλο που εκτοξεύει νότες και όποιον πετύχει αυτός χορεύει. Θα σας εντυπωσιάσει με την πληθώρα και όπλων οχημάτων και δυνάμεων που κατέχει.

  mezz1 Είναι open-world και μπορείτε να επισκεφθείτε μαγαζιά τα οποία μπορείτε να αγοράσετε όπλα, ρούχα, να αλλάξετε χτένισμα, να κάνετε πλαστική επέμβαση ή ακόμη και να κάνετε τατουάζ.


  Είναι ένα παιχνίδι που πέρα από την ιστορία του και την απόκτηση των δυνάμεων του χαρακτήρα, βγάζει πολύ γέλιο καθώς είναι ένα GTA σε μια πιο κωμική έκδοση του.

  maxresdefault

  Saints Row IV : Εντυπώσεις
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή