ΝΕΑ

  Wilderness νόμος του 1964

  3_deeannpederson_redfoxdenali_ak
  Ο Wilderness νόμος του 1964 σηματοδότησε μια ιστορική στιγμή για το αμερικανικο περιβαλλοντικό κίνημα: για πρώτη φορά,η  γη υπό καθεστώς παύσης καλλιέργειας για το συγκεκριμένο σκοπό της προστασίας της από την προσιτότητα της ανθρωπότητας. 

  Η πράξη ορόσημο δημιούργησε το Εθνικό Wilderness Preservation System , ένα εθνικό σύστημα ομοσπονδιακά προστατευόμενων εκτάσεων γνωστες ως περιοχές της άγριας φύσης . Σήμερα υπάρχουν 758 περιοχές άγριας φύσης σε 44 κράτη . Μαζί, αντιπροσωπεύουν πάνω από 109 εκατομμύρια στρέμματα, ή περίπου 5 τοις εκατό του συνόλου της γης των ΗΠΑ .

  Για να γιορτάσει την 50ή επέτειο του νόμου Wilderness,το  Εθνικό Μουσείο Σμιθσόνιαν της Φυσικής Ιστορίας θα εγκαινιάσει την έκθεση φωτογραφίας, Wilderness Forever: 50 Χρόνια Προστασία της Αμερικής άγρια φυσης . Η έκθεση ανοίγει στις 3 Σεπτέμβρη του 2014 για να συμπέσει με την επέτειο. Σε συνδυασμό με το άνοιγμα της έκθεσης, Smithsonian.com θα ξεκινήσει ένα διαγωνισμός φωτογραφίας και έκθεσης στο δικτυακό τόπο Wilderness.Smithsonian.com .

  7_verdontomajko_amwinner_mountaingoats_co
  8_scottdere_snowyowl_ny
  10_robertamoruso_brownbear_ak
  13_richardansley_whitepocket_az
  23_thomasgoebel_studentwinner_proxyfalls_or
  34_dawnlapointe_amwinner_boundarywaters_mn
  37_pablomcloud_trail_olympic_wa
  42_joelefevre__prowinner_milkyway_or
  44_timaiken_studentwinner_alaskarange_ak
  Wilderness νόμος του 1964
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή