ΝΕΑ

  Υποβρύχια γλυπτική

  ocean-atlas-underwater-sculpture-bahamas-jason-decaires-taylor-2
  Αυτό το τεράστιο γλυπτό τσιμέντου, που ονομάζεται "Ocean Atlas," είναι το νεότερο έργο του διάσημου  υποβρύχιου φωτογράφου και γλύπτη  Jason deCaires Taylor. Το γλυπτό είχε εγκατασταθεί στην ακτογραμμή της New Providence στις Μπαχάμες νωρίτερα αυτό το μήνα.

  Το  "Ocean Atlas" αναφέρεται στους αρχαίους Έλληνες Atlas .Οι Τιτάνες ήταν μια φυλή της ελληνική μυθολογίας με ισχυρές θεότητες απόγονοι της Γαίας και του Ουρανού και κυβέρνησαν την περίοδο της Χρυσής Εποχής.Ο Όμηρος αναφέρει τρεις Τιτάνες, τον Κρόνο, την Ρέα και τον Ιαπετό και ήταν τέκνα Ουρανού και της Τηθύος και όλοι οι Τιτάνες κάτοικοι του Ουρανού λέγονταν και Ουρανίδες . Εδώ,  έχει αντικατασταθεί από ένα νέο κορίτσι που κρατά το βάρος του ωκεανού στους ώμους της.

  Το γλυπτό κατασκευασμένο από σκυρόδεμα με τη χρήση βιώσιμων ουδέτερο pH υλικων για να διευκολύνει την τεχνητή αύξηση του υφάλου και τη θαλάσσια ζωή, και είχε συναρμολογηθεί υποβρύχια σε τμήματα.Ο Jason deCaires Taylor είναι ένας πρωτοπόρος των υποβρυχίων γλυπτων. Το 2006 ίδρυσε και δημιούργησε το πρώτο υποβρύχιο γλυπτό στον κόσμο  στα ανοικτά των ακτών της Γρενάδας στις Δυτικές Ινδίες  ένα από τα Top 25 Θαύματα του Κόσμου από το National Geographic.

  Ο καλλιτέχνης έχει ς πάνω από 18 χρόνια εμπειρία στη   κατάδυση και ειναι  ένας βραβευμένος υποβρύχιος φωτογράφος που τεκμηριώνει την όμορφη φυσική μεταμόρφωση της υποβρύχιας τέχνης του.

  ocean-atlas-underwater-sculpture-bahamas-jason-decaires-taylor-1
  ocean-atlas-underwater-sculpture-bahamas-jason-decaires-taylor-3
  ocean-atlas-underwater-sculpture-bahamas-jason-decaires-taylor-4
  ocean-atlas-underwater-sculpture-bahamas-jason-decaires-taylor-5
  ocean-atlas-underwater-sculpture-bahamas-jason-decaires-taylor-6
  ocean-atlas-underwater-sculpture-bahamas-jason-decaires-taylor-7
  ocean-atlas-underwater-sculpture-bahamas-jason-decaires-taylor-thumb640
  Υποβρύχια γλυπτική
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή