ΝΕΑ

  Προετοιμάστε το σπίτι για τον ερχομό του κουταβιού σας!

  koutavi

  Είναι γεγονός πως όλοι αγαπάμε τα κουταβάκια και κυρίως τα μικρά παιδιά. Για να φιλοξενήσουμε όμως ένα μικρό κουταβάκι πρέπει πρώτα να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να αναλάβουμε την υιοθεσία του και να είμαστε στο πλευρό του ειδικά τις πρώτες ημέρες όπου θα μαθαίνει και θα εξερευνεί το νέο του σπίτι. Επομένως, είναι μεγάλης σημασίας να διασφαλίσουμε ότι έχουμε ελεύθερο χρόνο.

  Αν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη τότε αρχίζει η διαμόρφωση του νέου μας χώρου. Αυτό που θα χρειαστούμε σίγουρα είναι σε πρώτο στάδιο ένα σπιτάκι που θα το φιλοξενήσει για τις πρώτες μέρες. Καλό θα είναι μέσα στο σπιτάκι να τοποθετήσουμε διάφορα αντικείμενα με τα οποία θα αισθάνεται ασφάλεια και θα νιώθει αισθητή την παρουσία μας. Ανάλογα με το μέγεθος του σκυλάκου σας, θα πρέπει να επιλέξετε και το κατάλληλο σπιτάκι.

  Χαρακτηριστικά, οι κτηνίατροι και οι εκπαιδευτές σκύλων προτείνουν να βάλουμε ένα μπλουζάκι μας μέσα στο σπιτάκι που να μυρίζει το άρωμά μας, έτσι ώστε να μας αισθάνεται κοντά του τις ώρες που λείπουμε. Επίσης, σε περιπτώσεις όπου το κουταβάκι μας είναι ημερών καλό είναι μέσα στο σπιτάκι να τοποθετήσουμε ένα αρκουδάκι το οποίο θα θυμίζει στο κουταβάκι μας τη μαμά του. Τέλος, προτείνεται να χρησιμοποιήσουμε και ένα ρολόι καθώς οι χτύποι του θα θυμίζουν εκείνους της μαμάς του, οπότε θα είναι πιο ήσυχο.

  Παράλληλα, αν μπορούμε να διαμορφώσουμε και να ζεχωρίσουμε τον χώρο που θα το έχουμε μέσα στο σπίτι, είναι ακόμη καλύτερα. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζει την περιοχή του και θα ξέρει μέχρι που μπορεί να πάει. Επίσης, μεγάλο κεφάλαιο είναι η υπόθεση λέρωμα!

  Καλό θα είναι να ρυθμίσετε εσείς τα ωράρια που θα το ταίζετε, ειδικά αν είναι ημερών πρέπει να γνωρίζετε ότι καλό είναι να το ταίζετε κάθε τρείς ώρες και ότι θέλει τουλάχιστον τρείς ώρες μέχρι να χρειαστεί να κάνει την ανάγκη του. Καλό θα είναι να το μάθετε πρώτα ότι πρέπει να λερώνει εκτός σπιτιού και την κατάλληλη ώρα να το βάζετε στην επιθυμητή περιοχή και να το επιβραβεύετε όταν κάνει την ανάγκη του. Έτσι θα μάθει ότι πρέπει να λερώνει εκτός σπιτιού. Ιδανικές για αυτόν τον σκοπό είναι οι πάνες εκπαίδευσης. Δείτε μερικές επιλογές, εδώ.

   

  cute-sleeping-puppies-006

  Δώστε τους αγάπη και προσοχή και θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω.

  Ο σκύλος σας πρώτα απ’ όλα θέλει την αγάπη σας. Πως θα του την δείξετε; με την φροντίδα σας φυσικά.

  Το pet shop Pets-Friends γίνεται ο καλύτερος σύμμαχός σας σε αυτό. Θα βρείτε ο,τι χρειάζεστε για τους μικρούς σας φίλους στις καλύτερες τιμές!

  Προετοιμάστε το σπίτι για τον ερχομό του κουταβιού σας!
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή