ΝΕΑ

  Ονομάζομαι Γυναίκα


  Πίνακας 1
  Σε λένε γυναίκα…   «Δεν ξέρει ποτέ κανείς στην πραγματικότητα πού στις γυναίκες τελειώνει ο άγγελος και πού αρχίζει ο διάβολος», Κρίστιαν Χάινριχ Χάινε

  Η Γυναίκα ως υπόσταση

  Όσον αφορά τη γυναικεία υπόσταση είναι τόσο αφηρημένη έννοια που οποιαδήποτε προσπάθεια ορισμού θα έμοιαζε με απόπειρα μαθηματικής παραγοντοποίησης σουρεαλιστικού ποιήματος. Η Γυναίκα δεν περιγράφεται με τη λογική, παρά μόνο με την εσωτερική παρόρμηση, όπως και η τέχνη. 

  Ο τρόπος που δρα είναι το αποτέλεσμα ενός πολύπλοκου συστήματος αντίληψης, σκέψεων και συναισθημάτων που παράγει ένα συνδυασμό αντιφατικών πτυχών την ίδια στιγμή και στο ίδιο μυαλό. 

  Έτσι δικαιολογείται το γεγονός ότι το αδύναμο φύλο είναι ταυτόχρονα το πιο δυνατό, το ότι είναι γλυκιά και ταυτόχρονα σκληρή, το ότι είναι καλόκαρδη και παράλληλα σατανική. Η γυναίκα είναι τόσο τρελή όσο και σοφή ανάλογα την περίσταση και την οπτική του καθενός, σ’ αυτό οφείλεται το γεγονός ότι σπάνια γίνεται κατανοητή από τους άνδρες.

  ΜΑΝΑ
  «Σε λέω γυναίκα γιατί είσαι αιχμάλωτη», Κική Δημουλά  Ο ρόλος της Γυναίκας στην ανθρωπότητα

  Είναι πλασμένη με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι δεκτική και να υπομένει. Έχει βαθουλωτό χαρακτήρα για να χωράει τα καλά και τα στραβά αυτού του κόσμου. 

  Είναι υποταγμένη στη φύση της που τη θέλει ανεκτική στις ιδιοτροπίες των αγαπημένων της και να εξακολουθεί να είναι στήριγμα και προστάτιδα για την οικογένειά της, τα παιδιά, τα εγγόνια της και όποιον άλλο αποφασίσει να πάρει υπ’ ευθύνη της. 

  Είναι τρυφερή μάνα για τα παιδιά της και άγρια λύκαινα για όποιον προσπαθήσει να βλάψει τους δικούς της ανθρώπους. Είναι γεννημένη με αντοχή στον πόνο και στην κακουχία ακριβώς για να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της ολοκληρωμένα και απρόσκοπτα. 

  Είναι ο βωμός και η θυσία προς τη θεά φύση.
   
  Πίνακας
  «Οι γυναίκες είναι τρελές και οι άντρες είναι ηλίθιοι. Και ο κύριος λόγος που οι γυναίκες είναι τρελές είναι ότι οι άντρες είναι ηλίθιοι», George Carlin


  Ο ρόλος της Γυναίκας ως Κοινωνικό ον

  Η “μέρα της γυναίκας” θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών. Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του ότι οι γυναίκες εμφανίστηκαν σχετικά ταυτόχρονα με τους άνδρες πάνω στη γη , κι όμως πέρασαν τόσοι αιώνες ώσπου κατοχυρώθηκαν δικαιώματα αυτονόητα για το ανθρώπινο είδος, μπορεί να κατανοήσει εύκολα την αδικία που διαπράττονταν επί χιλιετίες πάνω στη γη απέναντι στο δεύτερο φύλο. Η ιστορία είναι γνωστή και οι συνθήκες σε γενικές γραμμές έχουν αλλάξει στα περισσότερα κράτη. Ποια όμως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία; Είναι εργαζόμενη, έχει φίλους, ελευθερία γνώμης, ελευθερία έκφρασης και αντιμετωπίζεται σαν ίση με τους άνδρες στις περισσότερες περιπτώσεις. Πόσο έχει αλλάξει όμως σε σχέση με την προγενέστερη ζωή της; Η Γυναίκα σαν σύμβολο εξυπνάδας πάντα είχε το πάνω χέρι στις αποφάσεις του νοικοκυριού της, και πάντα Εκείνη όριζε το μέλλον της οικογένειάς της, πράγμα που από τη φύση θα συνεχίσει να συμβαίνει.

  Simone-de-Beauvoir
  «Γυναίκα δε γεννιέσαι, γίνεσαι», Σιμόν Ντε Μποβουάρ   Ο ρόλος της γυναίκας στο ερωτικό παιχνίδι

  Το κορίτσι αρχίζει να γίνεται Γυναίκα τη στιγμή που η επιθυμία της να ξελογιάσει το αρσενικό γίνεται ακατανίκητη δύναμη. Τότε αρχίζουν τα πρώτα σημάδια φιλαρέσκειας. 

  Η Γυναίκα, το ωραίο φύλο, που έχει από τη φύση αυτή την ιδιότητα- είναι απαλή, με όμορφα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο και μελωδική φωνή- πρέπει να είναι γοητευτική προς τον άνδρα, ώστε να τον προσελκύσει και να ολοκληρωθεί το αναπαραγωγικό έργο. Με το πέρασμα των αιώνων η γυναίκα χρησιμοποίησε βότανα για να ομορφύνει τα μαλλιά της, φόρεσε κορσέ και ψηλοτάκουνα παπούτσια, με τον ίδιο σκοπό: να γοητεύσει το αντρικό φύλο, σ’ ένα παιχνίδι που δίχως άλλο της επέβαλε η ίδια της η φύση. 

  Η Γυναίκα γεννήθηκε και γέννησε με πόνο, αυτός είναι ο κυρίαρχος βασιλιάς στη ζωή της τον λατρεύει σαν θεό και όταν ερωτευτεί του αφοσιώνεται ολοκληρωτικά, σ’ ένα σχεδόν αρρωστημένο παιχνίδι μαζοχισμού. 

  Στον έρωτα η Γυναίκα πλαισιώνει τον άνδρα σαν την αράχνη, τον κατακλύζει με την ομορφιά της και βάζει τα δυνατά της να τον σαγηνεύσει με αρχέγονους τρόπους, -με μαγγανείες και μάγια θα έλεγε κανείς πιο ειδικός.  images
  Τώρα που έχουμε τον χαρακτήρα, τα χαρακτηριστικά τις εμπειρίες και τις ιδιότητες ας τα ανακατέψουμε και ας βγάλουμε διαφόρων ειδών συνδυασμούς χωρίς φυσικά αντικρούσεις μεταξύ τους. Πολλές προσωπικότητες πολλές υπερβολές και πολλές λέξεις για να χαρακτηρίσουμε τις γυναίκες. Παρά την πληθώρα των λέξεων που έχουμε στην διάθεσή μας διαλέγουμε λίγες και συνηθισμένες λέξεις: 

  Γυναίκα είναι ένα δυνατό, όμορφο, έξυπνο και ζωντανό πλάσμα.

  Ονομάζομαι Γυναίκα
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή