ΝΕΑ

  Κρίσιμες ερωτήσεις για τον νόμο Κατσέλη και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

  akinhta1
  Οι φράσεις «υπερχρεωμένα νοικοκυριά» και «διαταγές πληρωμής», ακούγονταν συχνά, ειδικά μερικά χρόνια πριν. Το 2010 τέθηκε σε ισχύ και ο Νόμος Κατσέλη (νόμος 3869/10), ο οποίος ήταν μία ανάσα για τους ανθρώπους που χρώσταγαν και βρισκόταν σε κίνδυνο η ακίνητη περιουσία τους.

  Το Δικηγορικό γραφείο της Άνθια Κορέλα απαντάει σε κρίσιμες ερωτήσεις και δίνει όλες τις σημαντικές πληροφορίες που ένας οφειλέτης πρέπει να ξέρει.
         
  1. Ποιες είναι οι οφειλές που καλύπτονται από τον νόμο;
   Όσοι έχουν πάρει στεγαστικό ή καταναλωτικό δάνειο, ανήκουν στην βασικότερη κατηγορία αυτών που υπόκεινται στον νόμο και μπορούν να καταφύγουν άμεσα σε κάποιο δικηγορικό γραφείο, το οποίο θα μπορεί να κάνει όλες τις διασυνδέσεις με το δικαστήριο, προκειμένου να μπορεί ο οφειλέτης να απαλλαγεί από τα βεβαρημένα μέτρα.

   Τέλος ο νόμος Κατσέλη καλύπτει και τα χρέη από τις πιστωτικές κάρτες που μπορεί να υπάρχουν. Μάθετε περισσότερα για τις προϋποθέσεις ένταξης στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
    
       
  2. Τι συμβαίνει ακριβώς με την ρύθμιση των χρεών;
   Χάρη στον νόμο, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μπορούν να ρυθμίσουν έτσι τις οφειλές τους, ώστε οι δόσεις να είναι όσο το δυνατόν χαμηλές. Η μείωση του επιτοκίου και η μερική απαλλαγή των χρεών είναι δύο από τις ελαφρύνσεις. Σε μερικές περιπτώσεις που ο οφειλέτης δεν έχει καθόλου περιουσιακά στοιχεία, η διαγραφή των χρεών είναι ολική. 

   Η αποπληρωμή των χρεών μπορεί να πραγματοποιηθεί το λιγότερο σε τέσσερα έτη και το περισσότερο σε είκοσι από την στιγμή που τεθεί σε ισχύ η κατάλληλη ρύθμιση. 

   Οι διαδικασίες που ακολουθούν τα δικηγορικά γραφεία για την αποπληρωμή των χρεών, είναι συγκεκριμένη. Μπορείτε να επωφεληθείτε άμεσα σχετικά με όλες τις διαδικασίες που στοχεύουν στην επίλυση των οφειλών σας, επικοινωνώντας μαζί μας.
  Κρίσιμες ερωτήσεις για τον νόμο Κατσέλη και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή