ΝΕΑ

  Φωτιστικά εξωτερικού χώρου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

  31

  Εξωτερικός φωτισμός, ένα διακοσμητικό ζήτημα το οποίο έχει διχάσει πολλούς διακοσμητές. Πολλά άρθρα έχουν γραφεί και πολλές απόψεις έχουν διατυπωθεί για το πως πρέπει να επιλέγονται τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου.

  Αναλυτικότερα, ο σωστός εξωτερικός φωτισμός έχει διττή λειτουργία και αυτό γιατί το χειμώνα όπου σκοτεινιάζει νωρίτερα είναι απαραίτητος καθώς δρα ενισχυτικά στην ασφάλεια του σπιτιού, ενώ το καλοκαίρι μας βοηθά να περνάμε όμορφες στιγμές στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας. Τέλος, αποτελεί βασικό διακοσμητικό στοιχείο που δημιουργεί μια επιβλητικότητα στον χώρο.

  Πιο συγκεκριμένα, ο σωστός φωτισμός μπορεί να αναδείξει τον κήπο ή το μπαλκόνι μας και να το μεταμορφώσει σε ένα χώρο που μας χαλαρώνει και ανανεώνει τη διάθεσή μας. Είναι γεγονός πως ζούμε σε μια χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια και οι περισσότεροι, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες καθόμαστε πολλές ώρες στα μπαλκόνια και στις αυλές μας.

  Είτε επιθυμούμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο το βράδυ στο μπαλκόνι μας, είτε θέλουμε να συγκεντρωθούμε με τους φίλους μας στον κήπο μας, ο καλός φωτισμός αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Οικογενειακές συγκεντρώσεις και ρομαντικά δείπνα αποτελούν σημεία της καθημερινότητάς μας τα οποία μπορούν να απογειωθούν αν έχουμε διαμορφώσει ανάλογα τον χώρο μας και έχουμε φροντίσει ειδικά για την σωστή εγκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος.

  Για τον εξωτερικό χώρο ωστόσο ο φωτισμός πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε οικίας. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να τοποθετήσουμε επιδαπέδιο φωτισμό για την ασφαλή μας περιήγηση στον κήπο κατά τη διάρκεια της νύχτας, τότε πρέπει να επιλέξουμε φωτισμό με μεγάλη ένταση και προστασία από το νερό, ενώ εξαιρετική επιλογή για την διακόσμηση των μπαλκονιών αποτελούν και τα «χωνευτά» σποτ. Αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι η τοποθέτησή τους να μην δημιουργεί αντανακλάσεις που επηρεάζουν τους κατοίκους.

  192

  Σε κάθε περίπτωση όμως εξίσου σημαντικός είναι και ο φωτισμός της εισόδου. Όχι μόνο βοηθά τους επισκέπτες, αλλά και τους ενοίκους στην καθημερινότητά τους, αλλά έχει και διακοσμητικό χαρακτήρα.

  Οι ειδικοί συνεργάτες της εταιρείας ΠΕΤΡΙΔΗΣ, με εμπειρία χρόνων στον τομέα του φωτισμού, συμβουλεύουν για τον φωτισμό της εισόδου να επιλέγετε κυρίως ψυχρές αποχρώσεις οι οποίες προσφέρουν μεγαλύτερη ένταση και λιγότερη ισχύ, ενώ για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία μπορείτε να προμηθευτείτε φωτιστικά εξωτερικού χώρου με αισθητήρες, οι οποίοι σβήνουν αυτόματα με την ανατολή του ηλίου. Τέλος, μην αμελείτε και τον φωτισμό στον αριθμό της οικίας.

  Φωτιστικά εξωτερικού χώρου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή