ΝΕΑ

  Η αναλφάβητη που ήξερε να μετράει

  H-ANALFAVITI-POU-IXERE-NA-METRAEI-site
  Λιγα λογια για το βιβλιο
  Στις 14 Ιουνίου του 2007, ο Βασιλιάς και ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας εξαφανίστηκαν από μια δεξίωση στο παλάτι. Αργότερα ειπώθηκε ότι είχαν αρρωστήσει∙ η αλήθεια είναι διαφορετική. Η πραγματική ιστορία αρχίζει κάμποσα χρόνια πριν, το 1961, με τη γέννηση της Νομπέκο Μαγιέκι σε μια καλύβα, στο Σοβέτο της Νότιας Αφρικής. Η Νομπέκο ξέφυγε από τη συνηθισμένη μοίρα των γυναικών της περιοχής της, η οποία είναι να μεγαλώνουν γρήγορα και να πεθαίνουν νωρίς. Τη χτύπησε ένας μεθυσμένος οδηγός, μηχανικός στο επάγγελμα, και η ζωή της πήρε διαφορετική τροπή. Κατηγορήθηκε για το ατύχημα και αναγκάστηκε να δουλέψει για τον μηχανικό, που ήταν επικεφαλής ενός προγράμματος ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια της χώρας. H Νομπέκο ήταν καλή στο νοικοκυριό, αλλά ακόμη καλύτερη –μια μικρή ιδιοφυΐα– στους αριθμούς. Ο μηχανικός, πάλι, δεν ήταν∙ και έκανε ένα τεράστιο λάθος. Τώρα μόνο η Νομπέκο το γνωρίζει… 
   
  Και δυο λογια για τον συγραφεα
  Ο ΓΙΟΥΝΑΣ ΓΙΟΥΝΑΣΟΝ γεννήθηκε στη Σουηδία το 1961. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος, σύμβουλος σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και τηλεοπτικός παραγωγός. Όταν άρχισε να γράφει, αποφάσισε να αλλάξει εντελώς τη ζωή του. Πούλησε όλα τα υπάρχοντά του, έφυγε από τη Σουηδία και μετακόμισε σε μια μικρή πόλη κοντά στη λίμνη Λουγκάνο, στην Ελβετία. Τώρα έχει γυρίσει στην πατρίδα του και ζει στην εξοχή, σε ένα νησί, μαζί με τον γιο του και μπόλικες κότες. Το μυθιστόρημα Η ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΗ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ κυκλοφορεί ήδη σε 30 χώρες. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί, επίσης, το πρώτο του μυθιστόρημά Ο ΕΚΑΤΟΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ, το οποίο έγινε μπεστ σέλερ στη χώρα μας, ενώ έχει κυκλοφορήσει σε 40 χώρες, έχει πουλήσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει γυριστεί και ταινία.

  Δυο λογια απο εμενα 
  Γραμμένη με το σπιρτόζικο και πανέξυπνο χιούμορ του Γιούνας Γιούνασον, αυτή είναι μια ιστορία για το πώς η προσπάθεια μιας γυναίκας να αλλάξει το δικό της μέλλον κατέληξε να αλλάξει τα πάντα. Ένα βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου από ένα πολύ  κάλο φίλο  κατά τη περίοδο των διακοπών μου στη πανέμορφη Ναύπακτο. Το συγκεκριμένο βιβλίο μου κράτησε πολύ καλή συντροφιά στην παραλία αν και ξεκίνησε κάπως  η συνέχεια ήταν αρκετά εντυπωσιακή.Ο συγγραφέας μπλέκει πολλές ιστορίες μαζί που όμως στο τέλος συνδέονται μεταξύ τους. Περιπετειωδες και καλά γραμμένο ένα βιβλίο που θα εξάψει τη φαντασία σας .Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.


  831fc7ea1e457647844a5d3f4efb7ab633e


  Η αναλφάβητη που ήξερε να μετράει
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή