ΝΕΑ

  Wifi Map - Εφαρμογή

  Καθότι πλέον ο Μελιτζόλιθος έγινε πιο ποιοτικός έτσι κι εγώ πρέπει να διαλέξω νέα και ενδιαφέροντα θέματα για να τον εμπλουτίσω. Ένα νέο είδος που θα ασχοληθούμε σε αυτό το blog είναι η παρουσίαση και κρητική διαφόρων εφαρμογών λογισμικού. 

  Σήμερα, λοιπόν, θα σας παρουσιάσω την εφαρμογή Wifi Map που βρίσκεται στο play store δωρεάν για κατέβασμα. Το ιδιαίτερο με αυτήν την εφαρμογή είναι η ξεχωριστή λειτουργία που διαθέτει.

  Βρίσκεστε σε ένα μέρος είτε για διακοπές, είτε για επίσκεψη είτε ακόμη και περαστικός, και θα θέλατε να έχετε Wifi σύνδεση στο internet για διάφορους λόγους, τότε αυτή η εφαρμογή σας βοηθά να το καταφέρετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 


  Η εφαρμογή αυτή διαθέτει μια ηλεκτρονική βάση στην οποία αποθηκεύονται οι τοποθεσίες των wifi μαζί με την ονομασία και τον κωδικό τους. Κάθε χρήστης που εγγράφεται σε αυτή την υπηρεσία μπορεί να ανεβάσει τέτοιους κωδικούς . Έτσι η βάση εμπλουτίζεται, ανανεώνεται και υπάρχει μια συνεχής ροή στην διαθεσιμότητα των wifi δικτύων. Η πρόσβαση σε αυτή την βάση είναι δωρεάν, χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα του GPS στο κινητό σας μπορείτε να βρείτε το πιο κοντινό και να συνδεθείτε. 

  Κι εδώ θα αναρωτηθείτε «μα καλά, για να μπορέσω να αποκτήσω πρόσβαση σε αυτή την ηλεκτρονική βάση των αποθηκευμένων δικτύων θα πρέπει εξαρχής στο σημείο που βρίσκομαι να έχω ήδη σύνδεση στο ίντερνετ;», κι όμως -υπό προϋποθέσεις- δεν χρειάζεται. 

  Αν πριν φτάσετε στην περιοχή που θέλετε να έχετε wifi έχετε συνδεθεί στο ίντερνετ και έχετε κατεβάσει μέσω τις εφαρμογής την λίστα με όλα τα wifi σε εκείνη την περιοχή, τότε μπορείτε και offline να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτή την λίστα και να έχετε σύνδεση στο ίντερνετ στο πι και φι. Βέβαια όπως είναι λογικό, οι δημιουργοί της εφαρμογής προσπαθούν να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κέρδος μέσα από την κυκλοφορία και την χρήση της. Έτσι κι εδώ υπάρχουν κάποιοι «περιορισμοί» στο κατέβασμα οι οποίοι ξεκλειδώνουν μόνο με πληρωμή. 

  Ένας από αυτούς τους περιορισμούς είναι ότι δεν μπορούμε να κατεβάσουμε οποιαδήποτε περιοχή δωρεάν για να την έχουμε offline. Αλλά για όσες περιοχές διαθέτουν από κάποιο αριθμό και πάνω αριθμό διαθέσιμο wifi (νομίζω 500) τότε θα πρέπει να πληρώσουμε κάποιο ποσό ώστε να το έχουμε offline (την στιγμή που γραφόταν αυτό το post η τιμή ήταν στο 0,79€). Βέβαια αν ξέρετε ακριβώς που θέλετε να έχετε wifi, μπορείτε από πριν στο online να βρείτε όσα διαθέσιμα σας κάνουν και απλά να τα σημειώσετε κάπου και έτσι απλά να μην πληρώσετε τίποτα. Αν πάλι έχετε λίγα data στο κινητό σας, τότε το online θα σας βοηθήσει πολύ.

  Ας συνοψίσουμε: 
  3.5/5 Κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται αλλά με κάποιους περιορισμούς. 
  5/5 Είναι εύχρηστο και φιλικό προς τον χρήστη.

  Σύνολο 4.25

  Wifi Map - Εφαρμογή
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή