ΝΕΑ

  Kodi - Βλέποντας ταινίες Online!

  Kodi-logo
  Το Kodi είναι ένα εξαιρετικό media center λογισμικό που επιτρέπει την προβολή ταινιών, βίντεο, εικόνων, καθώς και την αναπαραγωγή μουσικής μέσα από το περιβάλλον του. Αποτελεί εξέλιξη του παλαιότερου media center με όνομα XBMC το οποίο πλέον άλλαξε ονομασία, αναβαθμίστηκε και εξελίχθηκε στο καλύτερο media center λογισμικό για οποιαδήποτε πλατφόρμα.

  Το Kodi υπάρχει σχεδόν για όλες τις πλατφόρμες και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Η χρήση του γενικά είναι εύκολη στον απλό χρήστη, κάνοντας απλά κλικ ή χρησιμοποιώντας πληκτρολόγιο ή τηλεχειριστήριο , είναι σαν να χρησιμοποιούμε το dvd player μας για να δούμε ταινίες, βίντεο, εικόνες ή να ακούσουμε μουσική. Η μόνη διαφορά βρίσκεται στο ότι το Kodi διαθέτει περισσότερες λειτουργίες και μπορεί να επεκταθεί. Ας δούμε τι μπορεί να κάνει κανείς με το Kodi αναλυτικά:
  • Μουσική Μπορεί να παίξει οποιαδήποτε είδος μουσικού αρχείου συμπεριλαμβανομένου και τα αρχεία AAC, MP3, FLAC, OGG, WAV και WMA. Υποστηρίζει την προσθήκη ετικετών στα κομμάτια της μουσικής, συνδέεται με το MusicBrainz για να αντλήσει δεδομένα σχετικά με το κάθε τραγούδι, καθώς επίσης μπορεί να δημιουργήσει και playlist!
    
  • Ταινίες Στο Kodi μπορούμε να δούμε επίσης ταινίες! Υποστηρίζει όλες τις βασικές μορφές αρχείων βίντεο, καθώς επίσης και βίντεο αναμετάδοσης από το internet. Μερικές από της μορφές είναι ISO, 3D, H.264, HEVC, WEBM. Το Kodi μπορεί να εισάγει αυτές τις ταινίες στο περιβάλλον του αναζητώντας από το ιντερνετ το κατάλληλο εξώφυλλο, μίνι περιγραφή, πληροφορίες σχετικά με τους ηθοποιούς και άλλα πολλά.
    
  • Τηλεοπτικές σειρές Η βιβλιοθήκη των τηλεοπτικών σειρών υποστηρίζει την προβολή με εξώφυλλα για κάθε season και screenshots για κάθε επεισόδιο, διαθέτει μίνι περίληψη, πληροφορίες για του ηθοποιούς, καθώς επίσης μπορεί να συνδυάσει playlist και να οργανώσει την βιβλιοθήκη με βάση ειδικά χαρακτηριστικά, όπως πχ το είδος των σειρών και άλλα.
    
  • Εικόνες ή Φωτογραφίες Στο Kodi μπορούμε να εισάγουμε και να προβάλουμε φωτογραφίες και εικόνες από οποιοδήποτε σημείο της συσκευής μας, μπορούμε να τις προβάλουμε σε slideshow να ορίσουμε φίλτρα και άλλα.
    
  • Επεκτάσεις Ένα δυνατό σημείο του Kodi είναι οι επεκτάσεις του. Επεκτάσεις οι οποίες μπορούν να προσφέρουν πληθώρα νέων δυνατοτήτων όπως για παράδειγμα το streaming νέων ταινιών, την προβολή τους με υπότιτλους και άλλα πολλά!
    
  • Εμφάνιση Επιτρέπει την αλλαγή της εμφάνισης του κατεβάζοντας νέα skins με ένα κλικ μέσα από τις ρυθμίσεις του.
  Αυτές ήταν οι πιο βασικές λειτουργίες του, διαθέτει επίσης την προβολή καιρού για την περιοχή όπου ενδιαφερόμαστε. Σε γενικές γραμμές η χρήση του είναι εύκολη και για κάποιον που δεν γνωρίζει πολλά από υπολογιστές ή συσκευές media center. Ωστόσο η ρυθμίσεις του και η παραμετροποίηση του είναι λιγάκι πιο δύσκολες, και αυτό κατά το ήμισυ το καθιστά λιγάκι πιο δύσκολο στην ρύθμιση από κάποιον που δεν ξέρει. Διαθέτει ωστόσο όμορφο περιβάλλον, άκρως παραμετροποιήσιμο, και με απίθανες βελτιώσεις και επεκτάσεις.
   
  Γενική βαθμολογία 4/5
   
  Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να ρυθμίσουμε το Kodi έτσι ώστε να μπορούμε να δούμε live ταινίες μέσα από streaming. Οι ταινίες αυτές δεν αποθηκεύονται τοπικά στον υπολογιστή μας παρά μόνο προβάλλονται για όσο γίνεται live το streaming. Ύστερα σταματά η προβολή και είναι αδύνατο να γίνει ανάκτηση τοπικά στην συσκευή μας. Θα πρέπει να ανοίξουμε και πάλι το ίδιο stream για να παίξει. Οι παρακάτω ρυθμίσεις είναι ίδιες για όλες τις συσκευές.
   
  Αφού γίνει η εγκατάσταση του Kodi (έκδοση isengard, από εδώ) στην συσκευή μας, ξεκινάμε το πρόγραμμα και μεταφερόμαστε στην ενότητα «SYSTEM» κάτω από τις οποίες υπάρχει η επιλογή διαχείριση αρχείων «file manager».
  tvaddons-1
    
  Από την νέα οθόνη που θα μας εμφανιστεί επιλέγουμε «Add source», και ύστερα από το παράθυρο που θα μας ανοίξει εισάγουμε στο πρώτο πεδίο «http://fusion.tvaddons.ag/» και στο δεύτερο «fusion» και ύστερα κάνουμε κλικ στο «OK».
  tvaddons-2
    
  Επιστρέφουμε στην αρχική οθόνη , από εκεί πηγαίνουμε στην ενότητα «SYSTEM» και ύστερα στην επιλογή «SETTINGS».
  tvaddons-3

  Από την οθόνη που μας επιστρέφεται επιλέγουμε την επιλογή «Add-ons».
  tvaddons-4

  Ύστερα κάνουμε κλικ στην επιλογή «Install from zip file», και από το πλαϊνή μπάρα που μας ανοίγει επιλέγουμε «fusion».
  tvaddons-5

  Μεταφερόμαστε στον κατάλογο «start-here».
  tvaddons-6

  Και ύστερα κάνουμε κλικ στο αρχείο «plugin.video.hubwizard-1.1.9.zip», και ύστερα «OK».
  tvaddons-7

  Μετά από αυτό μεταφερόμαστε στην αρχική οθόνη και πηγαίνουμε στην ενότητα «PROGRAMS».
  tvaddons-8

  Από την οθόνη που μας ανοίγει κάνουμε κλικ στην επιλογή «Config Wizard».
  tvaddons-9

  Έπειτα κάνουμε κλικ στο λειτουργικό σύστημα που έχει η συσκευή μας και ύστερα κλικ στο «Yes» από το αναδυόμενο παραθυράκι που θα ανοίξει.
  tvaddons-10

  Μετά από το πέρας της εγκατάστασης του, θα δούμε την αρχική οθόνη να έχει αλλάξει, αυτό σημαίνει πως εγκαταστάθηκε επιτυχώς.
  tvaddons-12

  Μετά από την εγκατάσταση του tvaddons είναι καιρός να εγκαταστήσουμε πρόσθετο υποτίτλων έτσι ώστε να μπορούμε να δούμε τις ταινίες με υπότιτλους οι οποίοι μπορούν να κατεβαίνουν από τις αντίστοιχες online υπηρεσίες. Κάνουμε κλικ στην επιλογή «SYSTEM» , και από την οθόνη που θα ανοίξει επιλέγουμε την επιλογή «Addons»
  subs-1

  Από την νέα οθόνη που θα μας φορτώσει επιλέγουμε την επιλογή «Search» και ύστερα στο αναδυόμενο παράθυρο εισάγουμε στο πρώτο πεδίου «subtitles» και κάνουμε κλικ στο «Done».
  subs-2

  Μας εμφανίζεται μια λίστα με όλα τα αποτελέσματα της αναζήτησης, μέσα σε αυτή την λίστα βρίσκουμε το «Subtitles.gr» και κάνουμε κλικ πάνω του.
  subs-3

  Από το αναδυόμενο κάνουμε κλικ στο κουμπί «Install», έτσι ώστε να εγκατασταθεί αυτό το πρόσθετο στο Kodi.
  subs-4

  Ύστερα στην ίδια λίστα ψάχνουμε να βρούμε το «GreekSubtitles.eu» στο οποίο κάνουμε κλικ.
  subs-5

  Και ύστερα εγκατάσταση με το κουμπάκι «Install».
  subs-6

  Μετά από όλα αυτά είναι καιρός να ρυθμίσουμε την γλώσσα τόσο στο σύστημα του Kodi όσο και στην γλώσσα των υποτίτλων που θέλουμε να κατεβαίνουν για τις ταινίες μας. Από την αρχική οθόνη κάνουμε κλικ στην επιλογή «SYSTEM», ύστερα από την οθόνη που θα φορτώσει κάνουμε κλικ στην επιλογή «Appearance».
  language-2

  Από την νέα οθόνη που εμφανίζεται κάνουμε κλικ στο μενού «International», και από δεξιά στην επιλογή «Language».
  language-3

  Μας ανοίγει αναδυόμενο παράθυρο όπου εκεί ψάχνουμε να βρούμε τα ελληνικά «Greek».
  language-4

  Μετά από αυτό τα ελληνικά έχουν εγκατασταθεί και έτσι όλα τα μενού είναι στα ελληνικά. Γυρνάμε πίσω στην αρχική και πηγαίνουμε «ΣΥΣΤΗΜΑ». Από την οθόνη που ανοίγει κάνουμε κλικ στο μενού «Βίντεο».
  language-5

  Φορτώνει νέα οθόνη όπου κάνουμε κλικ στην επιλογή «Υπότιτλοι» και ύστερα κλικ στην επιλογή «Γλώσσες για τις οποίες να γίνει λήψη υποτίτλων».
  language-6

  Από το αναδυόμενο βρίσκουμε το «Greek» κάνουμε κλικ πάνω του ώστε να γίνει πορτοκαλί και ύστερα κλικ στο «Εντάξει».
  language-7  Όλα έτοιμα!

  Ας δοκιμάσουμε ότι εγκαταστήσαμε. Κάτω από το μενού βίντεο υπάρχει μια εικόνα με τίτλο «GENESIS». Κάνουμε κλικ.
  test-1

  Βρίσκουμε μια ταινία από τις λίστες (για λόγους συντομίας έχουμε κόψει τις ενδιάμεσες λίστες σε στιγμιότυπα).
  test-2

  Αφού κάνουμε κλικ σε μια ταινία, διαλέγουμε μια πηγή ώστε να την δούμε. Εδώ να σημειώσουμε πως 1080P = Full HD, HD = 720P.
  test-3

  Αφού ξεκινήσει η ταινία κάνουμε κλικ κάτω δεξιά στο κουμπάκι με το τετραγωνάκι και ύστερα στην επιλογή «Λήψη».
  test-4

  Μας ανοίγει ένα πλάγιο παράθυρο στο οποίο υπάρχουν όλοι οι Ελληνικοί υπότιτλοι για την ταινία αυτή. Εδώ για να βρούμε τους κατάλληλους υπότιτλους συνήθως στηριζόμαστε στην πηγή. Δηλαδή αν είναι Full HD  ταινία, ψάχνουμε για όπου οι υπότιτλοι γράφουν «1080P» αν είναι HD 720P» και τα λοιπά. Αν δεν ξέρουμε ποιος είναι τότε απλά δοκιμάζουμε μέχρι να βρούμε τον κατάλληλο.
  test-5

  Τεστάρουμε το αποτέλεσμα, και ξεκινάμε να τρώμε το ποπ κορν!
  test-6  Καλές προβολές σε όλους!

  Αν σας άρεσε ο οδηγός παρακαλούμε να τον κοινοποιήσετε με ένα από τα παρακάτω κουμπάκια κοινοποίησης αναλόγως αν διαθέτετε facebook, twitter, google plus κτλ…

  Το θέμα μένει ανοιχτό για ερωτήσεις.
  Kodi - Βλέποντας ταινίες Online!
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή