ΝΕΑ

  Πετρέλαιο θέρμανσης: 5+1 Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας!

  petrelaio

  Στον ανεπτυγμένο κόσμο, η ραγδαία άνοδος της τεχνολογίας έχει επηρεάσει πολύ τον τομέα πετρέλαιο, αφού πλέον θεωρείται ο πιο διαδεδομένος τρόπος θέρμανσης στην χώρα μας.

  Σε καθημερινή βάση ακούμε για την εξοικονόμηση ενέργειας και το πόσο σημαντική είναι για τον πλανήτη μας και για την ίδια μας την διαβίωση. Σε τομείς όπως η θέρμανση η εξοικονόμηση είναι από τα πρωτεύοντα θέματα τα οποία ελέγχει και μελετάει πλέον ο καταναλωτής.

  Πως θα σας φαινόταν αν εξοικονομούσατε ενέργεια, άρα και χρήματα, με τον κλασικό λέβητα του πετρελαίου θέρμανσης, χωρίς να χρειαστεί να αποκτήσετε καινούργιο θερμαντικό σύστημα;

  Μπορεί το πετρέλαιο θέρμανσης να είναι λίγο «τσιμπημένο», όμως όπως φαίνεται αποδεικνύεται μία από τις πιο σίγουρες και αποτελεσματικές λύσεις. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε σε χαμηλότερη τιμή αρκεί να επιλέξετε για την παραγγελία σας μια αξιόπιστη εταιρεία.

  Μικρές επεμβάσεις για μικρότερο κόστος:

  • Συντηρήστε το σύστημα καυστήρας-λέβητας. Ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα σας κάνει πραγματικά καλή δουλειά και θα σας δώσει και πιστοποιητικό ελέγχου.
    
  • Οι λέβητες λειτουργούν με ένα εύρος ισχύος. Αν το σύστημα ρυθμιστεί στην μικρότερη θερμική ισχύ, τότε οι εκπομπές ρύπων είναι λιγότερες. Το αποτέλεσμα; Τουλάχιστον 100 € στην τσέπη και 10% εξοικονόμηση ενέργειας.
    
  • Εγκαταστήστε το σύστημα αντιστάθμισης για να ρυθμίζεται σωστά η θερμοκρασία του νερού. Έτσι η ζέστη που θα διαχέεται στον χώρο θα είναι εναρμονισμένη με τις επικρατούσες συνθήκες περιβάλλοντος. Η εκτίμηση εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί να φτάσει έως το 25-30%! Εναλλακτική λύση σε αυτήν την περίπτωση (αν δεν θέλετε να επενδύσετε σε ένα τέτοιο σύστημα) είναι να μειώσετε λίγο την θερμοκρασία λειτουργίας του λέβητα μέχρι τους 70 °C (όχι λιγότερο γιατί υπάρχει κίνδυνος φθοράς του λέβητα).
    
  • Για εξοικονόμηση κόστους στο 5%, μονώστε τον λέβητα ή το δίκτυο σωληνώσεων που έχει φθαρεί. Αυτήν την εργασία μπορεί να την κάνει και μόνος του ο ιδιοκτήτης.
    
  • Σε μία πολυκατοικία πολλές φορές ο υπάρχων εξοπλισμός στο υδραυλικό δίκτυο δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη ποσότητα ζεστού νερού του λέβητα να πηγαίνει προς τα σώματα που βρίσκονται πιο κοντά του: Ισόγειο και πρώτος όροφος. Με μία σωστή υδραυλική εξισορρόπηση το πρόβλημα αυτό επιλύεται και όλοι οι όροφοι έχουν την ίδια στιγμή την ίδια ζέστη.
    
  • Αν το διαμέρισμά σας διαθέτει αυτονομία (χωρίς ωρομετρητές), μία πολύ καλή λύση εξοικονόμησης κόστους- ενέργειας και θερμικής άνεσης, είναι η εγκατάσταση θερμοστατικών κεφαλών στο κάθε σώμα. Όταν επιτευχθεί η σωστή θερμοκρασία δωματίου, η κεφαλή αυτή μπορεί να σταματάει την χρήση του συγκεκριμένου θερμαντικού σώματος.
    

  Αν πραγματοποιήστε τις παραπάνω ενέργειες, τότε θα απολαμβάνετε την υψηλή ποιότητα και τα πλεονεκτήματα του πετρελαίου, στον χώρο σας, με μειωμένα έξοδα και εξοικονόμηση ενέργειας. Σκεφτείτε το!

  Για άμεση διανομή πετρελαίου θέρμανσης, κάντε κλικ εδώ και κάντε online την παραγγελία σας! Άμεση παράδοση σε Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Κηφισιά και κάθε περιοχή όλη την Αττική!

  Πετρέλαιο θέρμανσης: 5+1 Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας!
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή