ΝΕΑ

  Έρχονται τα λάστιχα ποδηλάτων που δεν θα σκάνε ποτέ!

  airless-flat-free-tire-bike-nexo-5
  Όπως αναφέρεται και σε project στο kickstarter κάποιοι φιλοδοξούν να καθιερώσουν τα λάστιχα που δεν θα σκάνε ποτέ. Φαντάζομαι πως οι εν λόγω κύριοι πέρα ότι θα κάνουν μεγάλη πρόοδο με το συγκεκριμένο project αν τελικά καταφέρουν να το διαδώσουν όπως πρέπει, θα τους έχουν σκάσει πολλά λάστιχα σε κυριακάτικες ηλιόλουστες βόλτες. Προς το παρόν μέσα σε 21 μέρες το project αυτό έχει μαζέψει 38 χιλιάδες δολάρια ενώ σκοπός ήταν η συγκέντρωση 25 χιλιάδων.
   
  Τα συγκεκριμένα λάστιχα είναι φτιαγμένα από μίγματα πολυμερών ώστε να εξομοιώνουν περίπου την συμπεριφορά των κανονικών λάστιχων προσφέροντας αντίστοιχα την ελαστικότητα, την ισορροπία και την αντοχή. Τα λάστιχα αυτά θα βγαίνουν σε δυο εκδόσεις, λάστιχα που προσαρμόζονται στις υπάρχουσες ρόδες και έχουν διάρκεια ζωής περίπου 5 χιλιάδες χιλιόμετρα, και ρόδες ολόκληρες με τα λάστιχα αυτά που αντικαθιστούν τις υπάρχουσες και μπορούν να διαρκέσουν έως και 8 χιλιάδες χιλιόμετρα.
   
  Το καλύτερο σε όλη αυτή την υπόθεση, πέρα από την καινοτομία της εταιρείας Nexo που έχει αναλάβει το project, είναι πως η εταιρεία χρησιμοποιεί αυστηρά μόνο υλικά που ανακυκλώνονται καθώς 10.000.000 τόνοι ελαστικών πετιούνται κάθε χρόνο τα οποία θα κάλυπταν τον χώρο 8 ολόκληρων Empire State Building σε μέγεθος (Ουαου…).
   
  Εγώ προσωπικά αναμένω να δω πέρα από την εφαρμογή στα ποδήλατα, αν μπορεί να εφαρμοστεί και σε όλα τα άλλα μέσα που χρησιμοποιούν τα κοινά λάστιχα. Θα ήταν ενδιαφέρον πολύ να δούμε αμάξια με λάστιχα που δεν σκάνε ποτέ.
   
  airless-flat-free-tire-bike-nexo-6
  airless-flat-free-tire-bike-nexo-1
   

  Δείτε και σχετικό βίντεο:

  Έρχονται τα λάστιχα ποδηλάτων που δεν θα σκάνε ποτέ!
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή