ΝΕΑ

  Μοσούλη 2017


  Καθώς η μάχη της Μοσούλης μαίνεται, το ίδιο κάνει και ο αγώνας μεταξύ των φωτογράφων που προσπαθούν να πουλήσουν τα στιγμιότυπα της σύγκρουσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.Ο φωτογραφος Kainoa  θα μπορούσε να βρει αγοραστή για τις φωτογραφίες του, αλλά αποφάσισε να τις μοιραστεί  online και λένε μια οδυνηρή ιστορία αγώνας και επιβίωσης.

  Ο φωτογράφος ειδικεύεται σε εμπόλεμες ζώνες και ήταν στη Μοσούλη, τον Απρίλιο του 2017, ώστε να τεκμηριώσει τις Ιρακινες προσπάθειες της Αστυνομίας για την απελευθέρωση της πόλης από  τους ISIL μαχητές. Οι συγκρούσεις ήταν σε εξέλιξη στην Παλιά Πόλη, προκαλώντας τους πολίτες να εγκαταλείψουν οι φωτογραφίες εχουν αποτυπωσει  μια  ποικιλία συναισθημάτων.Η αγωνία των προσφύγων που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, τον προσδιορισμό των στρατιωτών την προστασία τους και το απόλυτο χάος που μαστίζει όλους όσους εμπλέκονται.

  Αν και Μοσούλη δεν είναι ακόμη ελευθερη, οι Ιρακινές δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανάκτηση της αρχαίας πόλης, από τον ISIL. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε το τέλος σε αυτή την βίαιη μάχη είναι κοντά και δεν ξαναδουμε ποτε ξανα τετοιες εικονες.

  Μοσούλη 2017
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή