ΝΕΑ

  Γνώρισε την άγρια φύση της Ελλάδας


  Με τις όμορφες παραλίες της, τα γραφικά νησιά που καλύπτονται από ασβεστωμένα κτίρια και παλιά μνημεία, η Ελλάδα είναι ένας ονειρεμένος καλοκαιρινός προορισμός. Όμως, πολλοί επισκέπτες δεν γνωρίζουν ότι η χώρα διαθέτει λαμπερή άγρια φύση και βρίσκεται μεταξύ των πλουσιότερων οικολογικών ιδιομορφιών στην Ευρώπη. Το ταξιδιωτικό γραφείο Kalidoni Travel οργανώνει συχνά μοναδικές εκδρομές στην Ελλάδα που αξίζει να δείτε. Εάν είστε λάτρης της φύσης, παρακάτω υπάρχουν όλες οι τοποθεσίες που πρέπει να επισκεφθείτε για να δείτε μια εκπληκτική άγρια φύση.

  Εθνικό Πάρκο Πίνδου
  Ένα από τα σπάνια μέρη στην Ελλάδα, όπου άγριες αρκούδες περιπλανιούνται, το Εθνικό Πάρκο της Πίνδου, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας, χαρακτηρίζεται από πυκνά δάση και ψηλά βουνά, με βιότοπο ιδανικό για αρκούδες και λύκους.

  Δέλτα Νέστου Ποταμού
  Βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα, κοντά στη Θάσο, στο Δέλτα του Νέστου και τις γύρω λιμνοθάλασσες φιλοξενούνται σπάνια θηλαστικά, όπως οι άγριες βίδρες, τα τσακάλια και ο αγριόχοιρος. Το δέλτα είναι επίσης ένας γνωστός προορισμός για τα πουλιά, καθώς είναι το φυσικό περιβάλλον για τα αρπακτικά, τα φλαμίνγκο και πολλά άλλα είδη πουλιών.

  Λίμνες Πρεσπών
  Οι Λίμνες Πρεσπών, γνωστό και ως Εθνικό Πάρκο Πρεσπών, βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της χώρας. Φιλοξενεί μια μεγάλη ποικίλη σε πανίδα και χλωρίδα, αυτός ο παραθεριστικός προορισμός είναι η ιδανική τοποθεσία για να εντοπίσετε περισσότερα από 200 είδη υδρόβιων πτηνών, συμπεριλαμβανομένων κόκκινων και λευκών πελεκάνων.

  Λίμνη Κερκίνη
  Βρίσκεται κοντά στη Θεσσαλονίκη, η λίμνη Κερκίνη είναι η παραδεισένια κατοικία για πάνω από 300 είδη πουλιών, συμπεριλαμβανομένων των φλαμίνγκο και των πελεκάνων, καθιστώντας τον έναν εξαιρετικό προορισμό για λάτρεις του πουλιών. Επιπλέον, η λίμνη Κερκίνη είναι μια από τις μοναδικές τοποθεσίες στη χώρα όπου μπορείτε να δείτε βουβάλια νερού. Αν επισκέπτεστε την περιοχή, φροντίστε να σταματήσετε σε κάποια ψαροταβέρνα για να δοκιμάσετε ένα από τα πολλά πιάτα ψαριών που γίνονται με τα ψάρια που ζουν στη λίμνη.

  Η κοιλάδα των πεταλούδων
  Η Κοιλάδα των Πεταλούδων είναι ένα παραδεισένιο δάσος που βρίσκονται στο νησί της Ρόδου. Ένα από τα διάσημα αξιοθέατα του νησιού, εκτός από τις αρχαίες τοποθεσίες, η κοιλάδα είναι ένας θεαματικός καταπράσινος παράδεισος, γεμάτο με χλωρίδα και δέντρα, όπου κάθε χρόνο φτάνουν πεταλούδες για να αναπαράγονται.

  Lithos Digital

  Γνώρισε την άγρια φύση της Ελλάδας
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή