ΝΕΑ

  Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το μπουζί αυτοκινήτου

  Αν και είναι γνωστό στους περισσότερους ως μπουζί στα ελληνικά αναφέρεται ως αναφλεκτήρας, μια λέξη που στην πραγματικότητα δηλώνει και τη λειτουργία του.

  Τι είναι το μπουζί αυτοκινήτου;
  Πρόκειται για ένα εξάρτημα το οποίο τοποθετείται στο θάλαμο καύσης του αυτοκινήτου και έχει σαν σκοπό τη δημιουργία του σπινθήρα που είναι απαραίτητος για την καύση του μείγματος καυσίμου αέρα. Η παραπάνω διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση θερμότητας που ανεβάζει τη θερμοκρασία και δημιουργεί τεράστια πίεση στο πιστόνι. Η κίνηση του πιστονιού προς τα κάτω μεταφέρεται στον στροφαλοφόρο άξονα.

  Ποιοι τύποι μπουζί υπάρχουν;
  Ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται για το κεντρικό ηλεκτρόδιο μπορούμε να διακρίνουμε διάφορους τύπους μπουζί. Έτσι μπορούμε να βρούμε τα μπουζί νικελίου, τα μπουζί πλατίνας και διπλής πλατίνας, και τα μπουζί ιριδίου.

  Κάθε πότε θα πρέπει να αλλάζουμε το μπουζί αυτοκινήτου;
  Η  αντικατάσταση του μπουζί αυτοκινήτου θα πρέπει να γίνεται μετά από κάποια χιλιόμετρα,  αν φυσικά μέχρι τότε το μπουζί δεν έχει υποστεί φθορά νωρίτερα. Ο χρόνος αυτός σχετίζεται με την τεχνολογία και τα υλικά κατασκευής του μπουζί, κυρίως σε σχέση με την  αντίστασή τους στην ηλεκτρική και θερμική διάβρωση.

  Σε γενικές γραμμές ισχύει η παρακάτω αντιστοιχία.
  • Για τα τυπικά μπουζί νικελίου αντικατάσταση ανάμεσα στα 30.000 και στα 45.000 χλμ.
  • Για τα μπουζί πλατίνας το ίδιο νούμερο βρίσκεται περίπου στα 70.000 χλμ.
  • Για τα μπουζί διπλής πλατίνας   αντικατάσταση γίνεται σε περισσότερα από 80.000 χιλιόμετρα.
  • Για τα μπουζί ιριδίου  η εκτιμώμενη απόσταση σε χιλιόμετρα  υπολογίζεται ανάλογα με το πάχος του κεντρικού ηλεκτροδίου και την κατασκευή του ηλεκτροδίου γείωσης. Γενικότερα πάντως  κυμαίνεται από 60.000 χλμ. έως 120.000 χλμ.

  Που μπορούμε να προμηθευτούμε μπουζί αυτοκινήτου;
  Μπορείτε να προμηθευτείτε μπουζί αυτοκινήτου από οπουδήποτε μπορείτε να βρείτε ανταλλακτικά και αξεσουάρ αυτοκινήτου. Στα αξεσουάρ και ανταλλακτικά αυτοκινήτου του saveltrade θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε!


  Το κατάλληλο μπουζί που θα ταιριάξει απόλυτα με τις ανάγκες του κινητήρα σας παρέχοντάς σας την ποιότητα που εμπιστεύονται οι καταναλωτές μας στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς βρίσκεται ένα κλικ μακριά στα ανταλλακτικά αυτοκινήτου Saveltrade! 
  Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το μπουζί αυτοκινήτου
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή