
Η συνταγή προέρχεται από την Αγγλία και έχει πολύ παλιές παραδόσεις, είναι ένα μοναδικό πιάτο και είναι πολύ βολικό για την προετοιμασία μπορείτε να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα, να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να το ζεστάνετε στο φούρνο την επόμενη μέρα.
Υλικά:
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
1 καρότο
Λίγο σέλινο
1 κρεμμύδι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας Worcester σάλτσα ή τσιλι
1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός
100 γραμμάρια Μανιτάρια
50 ml ζωμος λαχανικών
Αλάτι
600 γραμμάρια Πατάτες
80 γραμμάρια Τσένταρ
50 γραμμάρια Βούτυρο
Συνταγη:
Βήμα 1
Τσιγαρίστε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο,, προσθέστε το κιμά. Στη συνέχεια, προσθέστε το πελτέ, τη σάλτσα worchestershire, το κρασί και το αλάτι. Μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 2

Εν τω μεταξύ καθαρίστε τα μανιτάρια και κόψτε τα σε λωρίδες ,προσθέστε τα στο κιμά και καλύψτε τα με το ζωμό. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά.
Βήμα 3

Αφού βράσουν οι πατάτες τις λιώνουμε και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το βούτυρο.
Βήμα 4

Μεταφέρετε το κιμά σε σε ένα πυρέξ και δημιουργήστε μικρές μπαλίτσες με το πουρέ, ψήστε το στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Έτοιμο να σερβιριστεί!
Καλή Επιτυχία!