
Τα μικρά Χριστουγεννιάτικα κέικ είναι ένα από τα καλύτερα γλυκά για αυτά τα Χριστούγεννα!
Υλικά:
100 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό
100 ml γάλακτος
100 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
25 γραμμάρια κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γλυκάνισο
Μοσχοκάρυδο
20 γραμμάρια Βατόμουρα
20 γραμμάρια Ζαχαρωμένο πορτοκαλι
20 γραμμάρια Σταγόνες σοκολάτας
Συστατικά για τη γλάσο:
100 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
2 κουταλιές της σούπας νερό
6 κεράσια
Συνταγή:
Βήμα 1
Σε ένα μπολ, τοποθετήστε το αυγό με τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 2

Προσθέστε το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Βήμα 3

Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο και τη μαγιά και ανακατέψτε καλά προσθέστε τη κανέλα, το τριμμένο γλυκάνισο και το μοσχοκάρυδο. Προσθέστε επίσης τα βατόμουρα, το πορτοκαλί και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιογενή ζύμη
Βήμα 4

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα σε καλούπια και έπειτα μαγειρεύουμε στους 180 βαθμούς στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Μόλις ψηθούν αφήστε τα να κρυώσουν.
Βήμα 5

Προετοιμάστε το γλασο ανακατεύοντας τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, διακοσμήστε τα κέικ με το κερασάκι.
Βήμα 6

Προσθέστε σε κάθε μίνι κέικ ένα γλυκό κεράσι και κάποια μικρά κλαδάκια και αφήστε το να κρυώσει.

Καλή Επιτυχία!