ΝΕΑ

  Το Τσερνομπίλ


  Τα φίλτρα υπερύθρων είναι γνωστά για τη δημιουργία μιας παράξενης, τρομερής διάθεσης σε εικόνες, ανεξάρτητα από το τι αποτυπώνεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα φίλτρο σαν αυτό σε ένα ήδη στοιχειωμένο χώρο  το Τσερνομπίλ μπορεί να κάνει τα τοπία που τραβάτε να φαίνονται πιο εντυπωσιακά.

  Ο φωτογράφος Vladimir Migutin έκανε ακριβώς αυτό στο ταξίδι του στην πόλη της Ουκρανίας που υπέστη τη διαβόητη πυρηνική καταστροφή. "Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω τη συνολική ατμόσφαιρα που βιώσαμε κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού", παραδέχτηκε, λέγοντας ότι τελικά άφησε μια πραγματικά θετική εντύπωση."Ένιωσα σαν να βρισκόμουν σε έναν διαφορετικό πλανήτη."

  Η επιλογή της φωτογράφησης με ένα υπέρυθρο φίλτρο υπογράμμισε την μετα-αποκάλυπτική αίσθηση του Τσερνομπίλ. Τα περίεργα σχέδια χρωμάτων και η ελαφρά θόλωση που προκαλείται από τη μακροχρόνια έκθεση που απαιτεί η υπέρυθρη φωτογραφία καθιστούν τις εικόνες να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες.  Όλα αυτά συνδυάζουν μια σειρά μοναδικών εικόνων.   Το Τσερνομπίλ
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή