
Το γκουακαμόλε ( ahuacato = αβοκάντο, είναι η διάσημη μεξικάνικη σάλτσα η προέλευση των οποίων χρονολογείται από τον Αζτέκων εποχή. Σερβίρεται ως ορεκτικό
συνοδευόμενο από μαρμελάδες tortilla, αλλά και σε ψωμί ή σε πιάτα με κρέας ή ψάρι, αυτή η σάλτσα έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες και καθιστώντας την στο σπίτι είναι πολύ εύκολη.
Υλικά:
1 αβοκάντο
1/2 lime
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
Σπόρους κύμινου
Αλάτι
Συνταγη:
Βήμα 1
Κόψτε το αβοκάντο στο μισό και χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για να αφαιρέσετε τον κεντρικό πυρήνα
Βήμα 2
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού,αφαιρέστε όλο τον πολτό και το τοποθετήστε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό lime,τους θρυμματισμένους σπόρους κύμινου.
Βήμα 3
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι και ντομάτα Προσθέστε τα στο αβοκάντο μαζί με μια πρέζα αλάτι και τρίψτε τα πάντα μέχρι μια ομαλή σάλτσα.
Βήμα 4
Στη συνέχεια βάλτε τη σάλτσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά,Η σάλτσα guacamole σας είναι έτοιμη να σερβιριστεί ως ορεκτικό μαζί με tacos