ΝΕΑ

  Συγκλονιστικό βίντεο υγιείς πνεύμονες Vs καπνιστή


  Μόλις τοποθετήσετε ένα τσιγάρο στο στόμα σας, αρχίζει να σκοτώνει τους πνεύμονες σας. Ωστόσο, ο βήχας και άλλα προειδοποιητικά σημάδια συχνά αποδεικνύονται υπερβολικά ήπια για να κάνουν τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα. Αλλά ίσως αυτό το βίντεο θα τους βοηθήσει. Η Amanda Eller, νοσοκόμα από τη Βόρεια Καρολίνα, μοιράστηκε μια γραφική σύγκριση μεταξύ υγιών πνευμόνων και εκείνων ενός βαριά καπνιστή. .

  Στο βίντεο, είναι εύκολο να καταλάβεις ποιο είναι ποιο. Οι υγιείς πνεύμονες είναι ερυθροί  και εκείνοι του καπνιστή που έκανε ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα για 20 χρόνια μοιάζουν καρβουνιασμένοι και έχουν  καταστραφεί εντελώς .

  Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), «η συνολική θνησιμότητα στους άντρες και τις γυναίκες καπνιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περίπου τριπλάσια από εκείνη των  ανθρώπων που δεν καπνίζουν ποτέ». Τα τσιγάρα προκαλούν περίπου ένα στους πέντε θανάτους στα κράτη κάθε χρόνο, σκοτώνοντας περισσότερους από 480.000 ανθρώπους ετησίως. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά. Για παράδειγμα, η διακοπή του καπνίσματος πριν από το 40 μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα κατά περίπου 90%.  Συγκλονιστικό βίντεο υγιείς πνεύμονες Vs καπνιστή
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή