ΝΕΑ

  Ενα ξενοδοχείο στην Αρκτική  Το Snøhetta είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο γνωστά γραφεία αρχιτεκτονικής και εσωτερικού σχεδιασμού στη Νορβηγία, αν όχι σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή τη φορά οι αρχιτέκτονες, σε συνεργασία με τις Νήσους Αρκτικής Νορβηγίας, Asplan Viak και Skanska, σχεδίασαν το πρώτο ενεργειακά ξενοδοχείο στη Νορβηγία, στους πρόποδες του παγετώνα Svartisen, ακριβώς πάνω από τον κύκλο της Αρκτικής.

  Ονομάστηκε  'Svart', που σημαίνει Μαύρο στα Νορβηγικά  εμπνευσμένο από τους σκοτεινούς παγετώνες του Svartisen. "Αυτό θα είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον ξενοδοχείο στον κόσμο", λέει ο αρχιτέκτονας Zenul Khan, ένας από τους αρχιτέκτονες του Snøhetta. Το ξενοδοχείο μειώνει την ετήσια κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 85% σε σύγκριση με ένα σύγχρονο ξενοδοχείο και, πάνω από αυτό, παράγει τη δική του ενέργεια απαραίτητη προϋπόθεση για το πολύτιμο αρκτικό περιβάλλον. "Ήταν σημαντικό για εμάς να σχεδιάσουμε ένα βιώσιμο κτίριο που θα αφήνει ένα ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε αυτή την όμορφη  φύση", λέει ο Kjetil Trædal Thorsen, ένας από τους ιδρυτές της Snøhetta.

  Ο σχεδιασμός του Svart είναι επίσης μοναδικός. Η κατασκευή του ξενοδοχείου ξεκίνησε το 2017 και σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί το 2021.


   Ενα ξενοδοχείο στην Αρκτική
  • Tίτλος : Ενα ξενοδοχείο στην Αρκτική
  • Ημερομηνία :
  • Κατηγορίες :
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή