ΝΕΑ

  Αερόσακος για κινητά  Αυτό το gadget δεν έχει βγει στην αγορα ακόμα, αλλά έχει ήδη πάρει εξαιρετικές κριτικές. Ο Philip Frenzel, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Aalen της Γερμανίας, σχεδίασε το ADCASE, μια θήκη για τηλέφωνα, που ξεδιπλώνει έναν αερόσακο. Η εφεύρεση έχει ήδη κερδίσει το Frenzel το κορυφαίο βραβείο από τη Γερμανική Εταιρεία Μεχατρονικής.

  "Πριν από τρία χρόνια, ο Philip έριξε το ολοκαίνουργιο iPhone του", δήλωσε ο Peter, εκπρόσωπος της ADCASE  . Η οθόνη εσπάσε.  Μετά από αυτό αγόρασε συμβατικες θήκες για την προστασία του νέου τηλεφώνου του. Αλλά η προστασία δεν τον ικανοποίησε καθόλου.

  Αρχικά, ο Frenzel δημιούργησε έναν μηχανισμό ενεργοποίησης με αισθητήρες που ανιχνεύουν πότε το τηλέφωνο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Αρχικά σκέφτηκε να σχεδιάσει έναν πραγματικό αερόσακο στο τηλέφωνο, αυτό και μια αφρώδη εναλλακτική λύση, ωστόσο αυτά τα σχέδια δεν αποδείχθηκαν πρακτικά. Τελικά, αντί για κάτι μαλακό, ο Frenzel εγκαταστάθηκε σε κάτι σταθερό.

  Συνολικά, ο Philip και η ομάδα του χρειάστηκαν περίπου δυόμισι χρόνια για να δημιουργήσουν τη συσκευή. Σχεδιάζουν να το κάνουν συμβατό με τα νεότερα iPhone, ξεκινώντας από το iPhone 6. Για να χρηματοδοτήσουν το έργο, ετοιμάζουν μια εκστρατεία Kickstarter που θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.


  Αερόσακος για κινητά
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή