ΝΕΑ

  Βενεζουέλα και κρίση  Φανταστείτε ότι πηγαίνετε έξω για ένα γεύμα, και από τη στιγμή που έχετε τελειώσει το φαγητό, η τιμή του έχει διπλασιαστεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα του υπερπληθωρισμού, το αποτέλεσμα της εκτύπωσης πάρα πολλών χρημάτων κάνοντας τα μετρητά ουσιαστικά άνευ αξίας.

  Η πληγείσα από τη κρίση Βενεζουέλα βρίσκεται επί του παρόντος σε κατάσταση υπερπληθωρισμού, τη χειρότερη περίπτωση που παρατηρείται από τη Ζιμπάμπουε το 2007-09. Μέχρι το τέλος του έτους, ο πληθωρισμός προβλέπεται να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο τοις εκατό, ένα συγκλονιστικό μεγάλο αριθμό που η κυβέρνηση προσπάθησε να περιορίσει περικόπτοντας 5 μηδέν από το εθνικό νόμισμα, το Bolivar, εισάγοντας νέα χαρτονομίσματα. Για κάποιο χρονικό διάστημα θα υπάρχει ένα μπερδεμα για την πραγματική τιμή των αντικειμένων και καθιστώντας τις συναλλαγές έναν εφιάλτη, ιδιαίτερα για τους φτωχούς της Βενεζουέλας που δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό. Αυτοί οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τεράστιους σωρούς μετρητών για να αγοράσουν ακόμη και τα πιο βασικά είδη οικιακής χρήσης.

  Μπορείτε να φανταστείτε ότι πρέπει να πληρώσετε εκατομμύρια για ένα ρολό χαρτιού υγείας, που έχει  πραγματική αξία περίπου 0,70€; Για να σας δώσουμε μια ιδέα, ο φωτογράφος της Carlos Garcia Rawlins αποτυπωσε σε φωτογραφίες  τα βασικά ειδη  όπως οι ντομάτες το ρυζι και διαφορα αλλα, μαζί με τα χρήματα που χρειάζονται για την αγορά τους. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι από τη στιγμή που έχουν ληφθεί οι εικόνες, η κατάσταση είναι τόσο ευμετάβλητη και είναι πιθανό να είναι πολύ διαφορετική τώρα. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και απεικονίζουν έντονα την τεράστια κλίμακα της σοβαρής οικονομικής κρίσης που ο υπερπληθωρισμός έχει φέρει σε αυτό το έθνος. Δειτε και θα καταλάβετε..

  Βενεζουέλα και κρίση
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή