ΝΕΑ

  Ο παράδεισος και η κόλαση


  O Wat Rong Khun, ευρύτερα γνωστός ως Λευκός Ναός της Ταϊλάνδης.O δημιουργός του, Chalermchai Kositpipat, ήθελε να δημιουργήσει τον ομορφότερο ναό στον κόσμο και αναμφίβολα, όποιος περπατάει μέσα σε αυτό το ναό βγαίνει με μια ανεξίτηλη εντύπωση.

  Όταν βρεθείτε για πρώτη φορά μπροστά στο ναό, αντιμετωπίζετε μια συσσώρευση απελπισμένων χεριών. Αυτή είναι η κόλαση ο λάκκος των επιθυμιών και της ανθρώπινης επιθυμίας, σύμφωνα με τον Βουδισμό. Μόλις διασχίσετε τη γέφυρα πάνω από την "κόλαση", χαιρετίζεστε από τα αγάλματα των κηδεμόνων του ουρανού. Δεν υπάρχει επιστροφή από αυτό το σημείο, ο δρόμος είναι μόνο προς τα εμπρός.  Ο συμβολισμός της διασταύρωσης της γέφυρας από την "κόλαση" στον "ουρανό" σηματοδοτεί το βουδιστικό μονοπάτι προς τη φώτιση.

  Το εσωτερικό του ναού είναι γεμάτο από σύγχρονες πολιτιστικές αναφορές που συνδέονται με παραδοσιακές βουδιστικές εικόνες. Είναι ένα έργο τέχνης από μόνο του ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να εκτιμήσει πραγματικά την ιστορία αυτού του ναού χωρίς να έχει γνωρίσει τον δημιουργό του. Γεννημένος στο Chiang Rai, ο Chalermchai Kositpipat αποφοίτησε από μια παραδοσιακή σχολή τέχνης της Ταϊλάνδης ενώ τα πρώιμα έργα του περιλαμβάνουν ναούς και τοιχογραφίες σε ταϊλανδέζικο βουδιστικό ύφος, στην Ταϊλάνδη, η τέχνη του θεωρείται αμφιλεγόμενη από μερικούς επειδή είναι ένα μείγμα σύγχρονων πολιτιστικών συμβόλων και παραδοσιακής τέχνης. Όταν ο Chalermchai απέκτησε αρκετά μέσα για να δουλέψει στο έργο του, επέστρεψε στην πατρίδα του και αποφάσισε να ανακατασκευάσει το Wat Rong Khun.

  Μέχρι σήμερα, έχει ξοδέψει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια από δικά του χρήματα για το έργο. Το 2014, δυστυχώς, ένας σεισμός στο Chiang Mai έβλαψε τον ναό. Για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ο δημιουργός σκέφτηκε να εγκαταλείψει το έργο. Ευτυχώς, μια ομάδα μηχανικών πληροφόρησε ότι δεν έχουν γίνει σημαντικές βλάβες στο ναό. Κατά ειρωνικό τρόπο, ο ναός φαίνεται σχεδόν σαν να εχει  δική του ζωή. Είναι η ανεκτίμητη ιστορία αγάπης μεταξύ του καλλιτέχνη και της τέχνης του που είναι πολύ μαγευτική εδώ.


  Ο παράδεισος και η κόλαση
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή