ΝΕΑ

  Ο αστροβιολόγος που προσπαθεί να μαγειρέψει στην Ανταρκτική στους -70ºC

  Ο Verseux είναι ένας αστροβιολόγος, ο οποίος εργάζεται επί του παρόντος στην πιο απομακρυσμένη επιστημονική βάση στον κόσμο: το σταθμό Concordia  της Ανταρκτικής. Ακόμη και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, είναι πιο κοντά στον πολιτισμό από αυτόν τον τόπο, βαθιά στα παγωμένα απόβλητα της πιο απομονωμένης και αφιλόξενης ηπείρου μας.

  Όταν δεν είναι απασχολημένος να συλλέγει δείγματα και να κάνει έρευνα για το κλίμα ο Verseux  διατηρεί ένα blog για να μοιραστεί την εμπειρία του με το να ζει σε αυτό το ακραίο περιβάλλον.Η έλλειψη οξυγόνου και το άγονο, ερημικό τοπίο κάνουν τους επιστήμονες να νιώθουν ότι ζουν σε έναν άλλο πλανήτη. "Είναι η πιο κρύα περιοχή στη Γη, με θερμοκρασίες κάτω από -80 ° C το χειμώνα", εξήγησε. "Είδαμε πάλι τον Ήλιο τον Αύγουστο μετά από 3 μήνες χωρίς να περάσει ποτέ ο ορίζοντας. Ο αέρας είναι εξαιρετικά ξηρός και φτωχός σε οξυγόνο. "

  "Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια αφιλόξενη έρημο, η Concordia είναι εξαιρετικά ελκυστική για ερευνητές από διάφορους τομείς όπως η αστρονομία, η ανθρώπινη φυσιολογία (Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος το χρησιμοποιεί για να μελετήσει την προσαρμογή του ανθρώπου σε κάτι παρόμοιο με τις μελλοντικές συνθήκες μιας Σελήνης ή του Άρη βάσης), η παγετολογία, οι επιστήμες της ατμόσφαιρας και η γεωφυσική. "

  Οι συνεργάτες του επιστήμονες δουλεύουν ζωτικής σημασίας, καθώς ρίχνουν φως στο πώς το κλίμα έχει αλλάξει στο παρελθόν και δίνει μια εικόνα για τις πιθανές αλλαγές στο μέλλον. "Η έρευνα που έγινε εδώ αποδίδει πολύτιμες πληροφορίες για την κλιματική αλλαγή", μας είπε. "Χάρη στο έργο EPICA που διεξάγεται εδώ γνωρίζουμε ότι τα επίπεδα των αερίων του θερμοκηπίου, ειδικά του διοξειδίου του άνθρακα και του μεθανίου, δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλά τουλάχιστον τα τελευταία 800.000 χρόνια


  Ο αστροβιολόγος που προσπαθεί να μαγειρέψει στην Ανταρκτική στους -70ºC
  • Tίτλος : Ο αστροβιολόγος που προσπαθεί να μαγειρέψει στην Ανταρκτική στους -70ºC
  • Ημερομηνία :
  • Κατηγορίες :
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή