ΝΕΑ

  Τα πολύχρωμα Cholets

   Ο φωτογράφος Yuri Segalerba επισκέφθηκε πρόσφατα μια  πόλη της La Paz στο οροπέδιο των Άνδεων, η οποία έχει ύψος πάνω από 4000 μέτρα και βρήκε κάτι πολύ ενδιαφέρον.

  Σε αυτή την πόλη, όπου η αρχιτεκτονική χαρακτηρίζεται συνήθως από μια ισχυρή χρήση του εκτεθειμένου τούβλου, οι ντόπιοι της Aymara, που προέρχονται από την ύπαιθρο, αποτελούν πλέον μέρος της νέας μεσαίας τάξης και υπάρχει ένα νέο στυλ αρχιτεκτονικής που τους αντιπροσωπεύει, στην πόλη El Alto. Αυτά τα υπερβολικά και πολύχρωμα κτίρια Nuevo Andino (New Andean) ονομάζονται Cholet, ένα μείγμα μεταξύ των λέξεων "chalet" και "cholo"  ένα αποτρεπτικό φυλετικό επίθετο που χρησιμοποιείται σε ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής για τον εντοπισμό του ιθαγενούς πληθυσμού.

  Η πνευματική ιδιοκτησία αυτού του νέου στυλ μπορεί να ανατεθεί στον αυτοδίδακτο αρχιτέκτονα Freddy Mamani Silvestre και μετά στα υπόλοιπα μέλη της  Aymara που άρχισαν να χτίζουν τα σπίτια τους εμπνευσμένα από τα χρώματα και τις μορφές της αυτόχθονης λαογραφίας.  Τα πολύχρωμα Cholets
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή