
Ιδανικό για το τραπέζι σε μια μέρα γιορτής, αυτή η συνταγή θα δελεάσει τους επισκέπτες σας
Δοκιμάστε να τη φτιάξετε αυτές τις γιορτινές μέρες των Χριστουγεννων.
Υλικά:
400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
400 γραμμάρια Χοιρινό κιμά
2 αυγά
4 φέτες ψωμιού
50 γραμμάρια τυρι παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
Δενδρολίβανο
Για τη γέμιση
500 γραμμάρια Μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
250 γραμμάρια τυρί
Για την επικάλυψη
200 γραμμάρια Μπέικον
1 φύλλο για πίτες
Γάλα για να βουρτσίζετε
Συνταγη:
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάλτε το κιμά, το ψωμί σε ένα μπολ με νερό, αλάτι, τη παρμεζάνα, τα αυγά και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Αναμίξετε όλα τα συστατικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 2
Καθαρίστε και κόψτε τα κομμένα μανιτάρια.
Μαγειρέψτε τα σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, σκόρδο, μαϊντανό και αλάτι. Μόλις μαγειρευτούν αφαιρέστε το σκόρδο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το κιμά σε λαδόκολλα. Προσθέστε στο κέντρο το τυρί και στη συνέχεια τα μανιτάρια.
Βήμα 4
Ενώστε και τις δύο πλευρές και σχηματίστε ένα ρόλο συμπαγή και τυλίξτε με τις φέτες μπέικον.
Βήμα 5
Βγάλτε το φύλλο για πίτες και τυλίξτε το ρολό.
Βήμα 6
Μεταφέρετε σε μια φόρμα ψωμιού και βουρτσίστε με λίγο γάλα. Καλύψτε με το υπόλοιπο φύλλο και ψήνετε στους 180 βαθμούς στο φούρνο για 1 ώρα.
Βήμα 7
Μόλις μαγειρευτεί, αφήστε το να κρυώσει λίγο και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!