ΝΕΑ

  Ενας ναός στο Mejorada del Campo


  Ο  πρώην μοναχός Justo Gallego Martinez κατασκευάζει τον δικό του καθεδρικό ναό στο Mejorada del Campo της Ισπανίας από το 1961. Δεν είχε προηγούμενη γνώση της αρχιτεκτονικής και δεν είχε βάλει τούβλο στη ζωή του ποτε, ωστόσο το έργο του υπαρχει  ως μια υπέροχη υπενθύμιση ότι η πίστη ξεπερνά τα πάντα.

  Αφού εργάστηκε ως αγρότης, ο  Martinez εντάχθηκε στους μοναχούς του Trappist, ωστόσο, μετά από 8 χρόνια, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει  λόγω της φυματίωσης. Κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του, υποσχέθηκε ότι θα χτίσει ένα παρεκκλήσι στην Παναγία στην οποία προσευχόταν εάν γινοταν καλα. Ο Don Justo (ο οποίος ονομάζεται επίσης Don Doo από πολλούς) χρησιμοποιεί κυρίως ανακυκλωμένα υλικά και περίσσεια αντικειμένων που δίνουν οι τοπικές κατασκευαστικές εταιρείες. Ο Ισπανός μοναχός οικοδόμησε μια σειρά τεράστιων θόλων, μια κρύπτη, πολλές περίπλοκες σκάλες, ίδρυσε επίσης βιτρό παράθυρα και ο καθεδρικός ναός έγινε μια σύνθετη δομή, που καλυπτει 24.000 τετραγωνικά.

  Δεν του έχει χορηγηθεί  άδεια για τον καθεδρικό ναό του Don Justo και ο άντρας δεν έχει σχεδιάσει σχέδια για το κτίριο. Ωστόσο, έχει γίνει ένα τουριστικό αξιοθέατο και οι αρχές έχουν κλείσει τα μάτια για το έργο. "Εάν ζουσα και πάλι τη ζωή μου, θα συνέχιζα να χτίζω αυτόν τον καθεδρικό ναό και πάλι, μόνο μεγαλύτερο", δήλωσε ο Don Justo στο BBC.

  Ενας ναός στο Mejorada del Campo
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή