ΝΕΑ

    Κεικ πατάτας


    Μια νόστιμη συνταγή για ένα λαχταριστό αλμυρό  κέικ πατάτας


    Υλικά:
    600 γραμμάρια  πατάτα
    130 ml γάλα
    50 γραμμάρια  αλεύρι
    2 αυγά
    50 γραμμάρια  τριμμένη παρμεζάνα
    5 γραμμάρια  μαγιά
     Αλάτι
     Πιπέρι

    Συνταγη:
    Βήμα 1 
     Ξεφλουδίστε και ξεπλύνετε τις πατάτες και στη συνέχεια κόψτε  τες σε λεπτές φέτες.

    Βήμα 2


    Βάλτε τα σε ένα μεγάλο δοχείο με ελαφρώς αλατισμένο κρύο νερό, στη συνέχεια αφήνουμε να
    πάρει βράση και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται, ωστόσο από το πάχος της  φέτας της  πατάτας). Στραγγίξτε μετά.

    Βήμα 3


    Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, τη μαγιά, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα με ένα σύρμα μέχρις ότου το μείγμα γίνει λείο και ομοιογενές.

    Βήμα 4

    Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε απαλά, στη συνέχεια, το  χύνουμε  στο καλούπι με λαδόκολλα και  ψήστε για περίπου 30 λεπτά σε ένα φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς,  η επιφάνεια του κέικ  πατάτας θα γίνει  είναι χρυσή  ελαφρώς.




    Το  κέικ πατάτας είναι έτοιμο ανακινήστε το απαλά από το καλούπι και σερβίρετε αμέσως.
    Καλή σας Όρεξη!

    Κεικ πατάτας
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή