ΝΕΑ

    Χτενια με λεμονι


    Ένα νόστιμο πιάτο που μπορείτε να το συνδυάσετε με μια σαλάτα της επιλογής σας. Δοκιμάστε το!




    Υλικά:
    8 φέτες κρέας μοσχαριού
    50 γραμμάρια βουτύρο
    20 γραμμάρια αλεύρι
    1 λεμόνι
    Λάδι
    Αλάτι
    Πιπέρι


    Συνταγη:
    Βήμα 1

    Πατήστε  τις φέτες κρέατος με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου ή ζητήστε από το κρεοπώλη σας να το κάνει.

    Βήμα 2 
    Αλευρώνουμε τα χτένια και σε ένα  τηγάνι, προσθέστε  ένα κουταλάκι βούτυρο σε δύο κουταλιές λάδι και  προσθέστε τις φέτες κρέατος. προσθέστε αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά

    Βήμα 3
    Βγάζουμε τα χτένια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα

    Βήμα 4
     

    Τρίψτε τη φλούδα λεμονιού και στύψτε το χυμό του κρατήστε τα  στην άκρη.

    Βήμα 5
    Στο τηγάνι  ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, προσθέτουμε ένα  κουταλάκι βούτυρο και ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι.


    Βήμα 6

    Βάλτε τα χτένια στο τηγάνι και αφήστε τα  στη σάλτσα για λίγα λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.

    Σερβίρετε τα χτένια και  τα πασπαλίζετε με τη σάλτσα λεμονιού και προσθέτοντας μια μικρή τριμμένη φλούδα λεμονιού.

    Καλή σας Όρεξη!



























    Χτενια με λεμονι
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή