ΝΕΑ

  Φωτογραφίες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου

   Το 1941 το Περλ Χάρμπορ έγινε το σκηνικό  καταστροφής από τις δυνάμεις της Ιαπωνίας. Μετά από δεκαετίες που βρισκόταν στην άκρη του πολέμου με την Ιαπωνία, η επίθεση ώθησε την Αμερική να συμμετάσχει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όχι μόνο η επίθεση αυτή κοστισε χιλιάδες ζωές, αλλά προκάλεσε επίσης φυλετικές προκαταλήψεις προς τους Αμερικανούς της Ιαπωνίας, πράγμα που οδήγησε σε μαζική «εκκένωση» περίπου 1200.000 ανθρώπων.

  Στις 19 Φεβρουαρίου 1942, μόλις δύο μήνες μετά την επίθεση, ο Πρόεδρος Φράνκλιν Δ.  Ο Ρούσβελτ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για να εκδιώξει και να παύσει όλους τους Αμερικανούς. της Ιαπωνίας .Χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους γεννήθηκαν στην Αμερική, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες, τις επιχειρήσεις, τα αγροκτήματα και τα υπάρχοντά τους. 

  Μια φωτογράφος η Dorothea Lange, που είναι πιθανότατα πιο γνωστή για τη φωτογραφία της με τίτλο Migrant Mother, προσλήφθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση για να τεκμηριώσει την εκκένωση. Η φωτογράφος αποτυπωσε  τις καταστροφικές στιγμές των Ιαπωνών-Αμερικανών που εγκατέλειψαν την παλιά τους ζωή  ωστόσο, ο στρατός δεν ήταν ευχαριστημένος με την αντίθετη γνώμη την Lange για τις στρατοπέδεις διεθνοποίησης. Οι φωτογραφίες κατασχέθηκαν από αυτήν και δημοσιεύθηκαν  το 2006. Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να κοιτάξουμε πίσω σε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή της ιστορίας και να δούμε πώς η ζωή των Ιαπωνών-Αμερικανών άλλαξε για πάντα.
  Φωτογραφίες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή