ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Ομελέτα με Τσουκνιδα


    Η τσουκνίδα έχει στυπτικές, διουρητικές και τονωτικές ιδιότητες, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες ελέγχει τις αιμορραγίες, αυξάνει την αιμογλομπίνη, ελέγχει τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τις πηκτικές ουσίες του αίματος, και σαν ρόφημα μπορεί να κατεβάσει την πίεση αλλά και το σάκχαρο στο αίμα. Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες, η τσουκνίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη γκάμα παθήσεων και ασθενειών.



    Ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης την είχε χαρακτηρίσει πριν από 2.500 χρόνια «πανάκεια», δηλαδή την είχε εντάξει στα φυτά που κάνουν για όλες τις ασθένειες. Και είναι γεγονός ότι η τσουκνίδα πέρα από τις ευεργετικές της ιδιότητες δεν προκαλεί καμία παρενέργεια. Δικαίως μπορεί να θεωρηθεί φαρμακευτικό φυτό. Είναι πλούσιο σε μεταλλικά άλατα σε ασβέστιο, χαλκό, χλώριο, κάλιο, πυρίτιο, νάτριο και σίδηρο. Το είδος που απαντάται στη χώρα μας θεωρείται εξαιρετικό, δεν είναι δηλητηριώδες και λειτουργεί εξαιρετικά σαν σύμμαχος κατά πολλών ασθενειών.


    Συνταγη:
    Βήμα 1
     Πρώτα απ 'όλα,  πρέπει να φοράτε γάντια και για να  καθαρίζετε τις τσουκνίδες: αφαιρέστε τους μίσχους και φυλάξτε μόνο τα φύλλα, στη συνέχεια τα ξεπλύνετε καλά κάτω από το νερό.

    Βήμα 2
     Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν. Κατόπιν στραγγίξτε από το  περίσσιο  νερό.


     Βήμα 3
     Ρίξτε στα αυγά  παρμεζάνα και λίγο αλάτι, προσθέστε τις τσουκνίδες και ανακατέψτε.

    Βήμα 4

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί  με λαδόκολλα  και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμενο φούρνο  στον αέρα.

    Η ομελέτα με  τσουκνίδες είναι έτοιμη: σερβίρετε  ζεστή  ή και κρύα. Καλή σας Όρεξη!



    Ομελέτα με Τσουκνιδα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή